Sql Express Table Özellikleri

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Murats
Üye

Sql Express Table Özellikleri

Mesaj gönderen Murats »

SQL Express üzerinde bir tablom var bu tabloya yaklaşık ilk seferde 1.300.000 kayıt girdisi oluşturacağım. Acaba SQL express bu veriyi barındırmak için bir kısıtlaması var mı ?

SQL Express 2005 kullanıyorum. bahsettiğim kayıt üzerine daha sonra günde ortalama 50 civarında kayit girilicek.

Aslında kısaca Express versiyonunda bir table içerisine max. ne kadar veri insert edebilirim ?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Sql Express Table Özellikleri

Mesaj gönderen sabanakman »

SQL Express'te Dosya boyutunu 4 GB'a kadar kullanabiliyorsun. MSDE'de bu 2 GB'tı. Eğer veritabanları belli dönemlere bölersen (mesela her yıla bir veritabanı) bu sorunu aşabilirsin. Aslında FireBird ve PostgreSQL gibi veritabanları da düşünülebilir.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen Murats »

Aslında PostgreSQL denedim ama Vb.net ile sql parameter kullanmama rağmen istediğim verileri bir türlü insert edemedim.

Bu arada ilk soruma yine cevap alamadım gibi table üzerine max. kaç kayıt insert edebiliyoruz bunun bir kısıtlaması varmıdır ?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Sınır kayıt sayısında değil dosya boyutundadır. Dosya boyutunu 4 GB'a ulaştıracak kadar kayıt sayısı sizin sınırınızdır. Tabi tablonun yapılarına göre de bu sayı değişebilir. Tüm mesele boyutun 4 GB'a ulaşmasından ibarettir. Kayıt sayısı bakımından bir sınırdan söz etmek pek mümkün değil.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen Murats »

Tamam o zaman sorun yok 1.317.721 veriyi insert etmek zor olsada 1-2 saat içerisinde import ettim. Bu hali ile 400 mb olduysa ve içerideki veri eski db de 5 yılda bu kadar ise bu 10 yıl daha gider herhalde :-)

Teşekkür ederim.