query or

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Vital
Üye

query or

Mesaj gönderen Vital »

merhaba
fb .2.1 d7
arkadaslar asagidaki sorgular da

dogru tarih araligini almiyor datepicker1 deki tarihli kayıtlardan baslamiyor

Kod: Tümünü seç

IBQuery3.SQL.add('FROM GENELDETAIL1 LEFT JOIN URETIM1 ON URETIM1.GENDETAILID=GENELDETAIL1.GENELDETAILID LEFT JOIN URETIMDETAIL1 ON URETIMDETAIL1.URETIMID=URETIM1.URETIMID   WHERE URETIMDETAIL1.GELISTARIHI>='''+datetostr(DateTimePicker1.date)+''' AND URETIMDETAIL1.GELISTARIHI<='''+datetostr(DateTimePicker2.date)+''' and URETIMDETAIL1.URETIMTEDARIKCIADI LIKE ''%' + edit1.text +'%'''  or URETIMDETAIL1.URETIMTEDARIKCIADI LIKE ''%' + edit2.text +'%''');

fakat bu sekilde verdigimde dogru veriyor sonucu sanirim sorun editler arasindaki or dan kaynaklanıyor bu sorunu nasil asabilirim?and desem hic bi sey vermiyor.or u su sebepten dolayı yapiyorum.bazi kayitlar(uretimtedarikciadi) kullanici ali diye girmis bazisi alı diye girmis.

Kod: Tümünü seç

IBQuery3.SQL.add('FROM GENELDETAIL1 LEFT JOIN URETIM1 ON URETIM1.GENDETAILID=GENELDETAIL1.GENELDETAILID LEFT JOIN URETIMDETAIL1 ON URETIMDETAIL1.URETIMID=URETIM1.URETIMID   WHERE URETIMDETAIL1.GELISTARIHI>='''+datetostr(DateTimePicker1.date)+''' AND URETIMDETAIL1.GELISTARIHI<='''+datetostr(DateTimePicker2.date)+''' and URETIMDETAIL1.URETIMTEDARIKCIADI LIKE ''%' + edit1.text +'%'''  ');

cozum nedir arkadaslar?

tskler.
Garibanus
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: query or

Mesaj gönderen unicorn64 »

ilk sorgudaki or kısmı kısıtın tamamını etkiliyor. kısıtlarınızı parantezler ekleyerek tekrar düzenleyin...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim