Merhaba
Formda aramalar yaptım fakat net bir bilgi bulamadım.
Fastreport 3.0 da
Dot matrix çıktılarda yazdırmaya işlemi sonunda kesme yerine konumlandırma ve
ikinci yazdırmada tekrar sayfa basına nasıl konumlandırabiliriz.
DMPCommand bileşeni ile satır sayısını ayarlayabiliyorum.
33 satırlı bir sürekli form üzerinde çalışma yapıyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
fastreportta sayfa kesme yeri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: fastreportta sayfa kesme yeri
sorunu tam anlamadım ama yapmak istediğin yarım sayfa sürekli forma irsaliye ve fatura yazdırmak ve sayfanın yarısında durdurmak ise;
öncelikle IBM Graphics yazıcı ekle,onu varsayılan yazıcı yap.fast-report dizayn modda sayfa ayarlarından sayfa boyutunda genişlik ve yükseklik gir.(A4'ü seçip yüksekliği girmen yeterli).daha sonra yine sayfa ayarlarından kağıt kaynağından ilk sayfa:sürekli form,diğer sayfalar sürekli form şeklinde ayarlayıp rapor dizaynınızı yapıp kaydedin.Böylece çıktılarınızı yazdırırken sayfanın yarısında yani kesme yerinde duracaktır..
İyi çalışmalar..
öncelikle IBM Graphics yazıcı ekle,onu varsayılan yazıcı yap.fast-report dizayn modda sayfa ayarlarından sayfa boyutunda genişlik ve yükseklik gir.(A4'ü seçip yüksekliği girmen yeterli).daha sonra yine sayfa ayarlarından kağıt kaynağından ilk sayfa:sürekli form,diğer sayfalar sürekli form şeklinde ayarlayıp rapor dizaynınızı yapıp kaydedin.Böylece çıktılarınızı yazdırırken sayfanın yarısında yani kesme yerinde duracaktır..
İyi çalışmalar..
Re: fastreportta sayfa kesme yeri
Serkan bey cevabınız için tşk.
Yapmak istediğim sayfayı yazdırmadan önce sayfa ilk yazdırma konumundan yukarı veya aşağıda ise
sayfayı ilk yazdırma konumuna getirmek.
Sayfayı yazdırma işlemi bitince kesme yerine konumlandırmak istiyorum.
DMPCommand ile yapmaya çalışıyorum. Fakat yapamadım.
Yapmak istediğim sayfayı yazdırmadan önce sayfa ilk yazdırma konumundan yukarı veya aşağıda ise
sayfayı ilk yazdırma konumuna getirmek.
Sayfayı yazdırma işlemi bitince kesme yerine konumlandırmak istiyorum.
DMPCommand ile yapmaya çalışıyorum. Fakat yapamadım.