stok takip kaynak kod arayışı

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
kazimates
Üye
İletişim:

stok takip kaynak kod arayışı

Mesaj gönderen kazimates »

bu soruyu tam olarak hangi başlık altında sormam gerektiğine karar veremediğim için buraya yazıyorum yanlış yerdeyse mod lardan yerlerini değiştirmelerini rica edeceğim. bu arada nasıl çalıştığını görebilmek açısından stok,cari, kasa takibi + fatura makbuz işleyebileceğim b,ir programın kaynak kodlarına ihtiyacım oldu burada görmek istediğim konunun nasıl bir algoritma ile çalıştığı yönünde olacak yani aslında verilen kaynak kodunu çalmak değil onun yapısını anlamak istiyorum. bu konuda yazılmış bir program varsa ve paylaşabilirseniz çok memnun olacağım.

herkese sağlık ve başarı dolu günler temenni ederim...
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: stok takip kaynak kod arayışı

Mesaj gönderen Battosai »

Kaynak kodlardan bişey çözebileceğini sanmıyorum zira başkasının yazdığını anlamak zor iştir ayrıca kötü bir yöntem şeçmiş ise sende buna alet olursun...Program yazabilirim diyorsan bu stok cari ilerinin matığını kendin kurman daha iyi olacaktır...Zaten kullanılan alana görede değişiklikler içerecektir...Ayrıca bu işi para kazanmak için yapayım diyorsan hiç uğraşma zira herkesin yaptığı ilk iş stok cari işi benim dışanda :twisted: yani o kadar çokkki piyasada ve bunların bir çoğu piyasaya hakimkken işin zor olur emeğin boşa gidebilir...Ama ben öğrenmke için yapayım diyorsan o başka mesele....
kazimates
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kazimates »

aslında sorun şurda relationlar nasıl olmalıda kafam biraz karışık bir stok malzemesi alındı bunun seri nosu var gidecek gelecek belki bir cariye hibe edilecek bunun çıkışında hangi hareketler nerelere ilişkilendirilecek master slave tablo bağlantısı nasıl olacak vs gibi kafamda bir çok sorun var bu mahiyetle başka arkadaşların yaptıkları bir iki projeyi görebilsem belki kafamda ki sorunları hızla geçip programı şekillendirmeye başlayabilirim. bir diğeride modüler bir program nasıl çalışır bunu öğrenebilmeyi açıkcası arzulamaktayım bir versiyon değişiminde komple programı gidip müşteri yanında derlemekten çok derlenmiş bir programı nasıl olurda örnek 2 ay sonra programa sadece döziz kısmını yükleyebilirim gibi bir takım soreunları kafamda çözebilmem lazım bunun için biraz kendimle veya daha önce bu işlerle uğraşan arkadaşlarla tartışabilsem tüm problemlerime cevap bulabileceğimi düşünüyorum.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Hocam kaynak kodlara bakarak yapmaya kalkarsan kafan iyice karışır battosai hocamın dediği gibi..Çok karmaşık bir yanı yok stok hareketleri tablosu ve stok kartı tablosu var hareketlerde giren-çıkan,fiyat,tarih,hareket tipi v.s alanların olacak.Modüler programa gelince windows ortamında modüler programlama ETA,dan başka kimsede kalmadı.Netsis işi dll lerle çözüyor ama boşuna kasmışlar artistik nyapmışlar akılları sıra.Programın tek exe olacak tüm modüller onun içinde olacak.Ha adam döviz modülünü kullanmak istemiyor onun için az para vere yim bende olmasın dedi o zaman bir tablodan açık modülleri okutup arayüzde hangi componentle modüller arasında geçiş yapıyorsan ordan olmayan modülün adını pasif veya görünmez yapabilirsin.Veritabanı olarak seçimin nedir bilmiyorum firebird tavsiyem istersen açık kodlu olmasa bile firebird kullanan bir ticari yazılımın demosunu indirip veritabanını inceleyebilirsin.Progran bir fatura kesdiğinde hangi tablolalara neler yazmış bakabilirsin buda bir fikir verebilir sana.