Program aktif değilken kodları işletebilmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
qamyoncu
Üye

Program aktif değilken kodları işletebilmek

Mesaj gönderen qamyoncu »

Selamlar..

Hiç denemedim ama sanırım keyloggerlardada bu mantık kullanılıyor.. Programımız açık ama aktif değil. Örneğin formun onKeyPress olayına 'ctrl+q' tuşuna basıldığında xxxxx işlemi gerçekleşsin görevini nasıl verebiliriz? Dikkatle üstüne basıyorum. Programımız aktif değil.. Hatta eğer açık kodlu bir keylogger örneği warsa elinizde fazlasıyla işime yarar. Merak etmeyin amacım kötü değil ;) Teşekkürler..
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Re: Program aktif değilken kodları işletebilmek

Mesaj gönderen shochan »

S.a arkadaşım eğer dediğin gibi amacın kötü değilse yani ne yapmak istediğini ne için yapmak istediğini anlatırsan sana açık kodlu bi logger yollayabilirim. :)
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
qamyoncu
Üye

amacım çok basit.. kendim bazı kısayollar oluşturucam.. örneğin ctrl+q basıldığında ekran koruyucu calıscak ctrl+w basıldığında pc kapancak. mp3çalar açılcak falan.. :) sadece program aktif değilken bu kodları nasıl işletebiliceğimi bulamadım. yardımlarını bekliyorum çok saol şimdiden
Batuhan TAŞDÖVEN
umutcanster
Üye

Mesaj gönderen umutcanster »

neden boyle birşey yapıyorsun
form oncreate ye

form1.hide;

yap yeter...

form gizlenir yokmuş gibi sende kısayolları ışletirsin
qamyoncu
Üye

umutcan:
neden boyle birşey yapıyorsun
form oncreate ye

form1.hide;

yap yeter...

form gizlenir yokmuş gibi sende kısayolları ışletirsin
teşekkür ederm ilgin için ancak.. Form aktif olması lazım senin dediğinde.. Başka program çalıştığında benim programıma gönderemiyosun o tuşların bilgisini yada ben beceremedim...

Hocam.. HotKey atamasını hangi fonksiyon ile yapıcağız yalnız? Ve kesinlikle keylogger yapma gibi bir amacım yok. Bu mantığı öğrenmem gerekiyor. :)
Batuhan TAŞDÖVEN
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

Verilen örnekte kodlar FormCreate eventine yazılmış ama bunu sen dilediğin yerde kullanabilirsin. Örnekte MOD_CONTROL ve VK_F2 atanacak tuşları temsil ediyor, oraya dilediğin tuşu sen vereceksin, (..MOD_CONTROL+MOD_SHIFT, 27) gibi bir atamada Ctrl+Shift+Esc tuşunu atamış olursun. Burada bir parantez açmak gerek, eğer Delphi'nin HotKey nesnesini kullanmayacaksan (keza kullansan da..), seçilen harf ya da numeric tuşların ascii (ya da Key Word) değerlerini tespit ederek ilgili değeri parametre olarak geçmen gerekiyor vs.vs.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

application.showmainform:=false

bu kodu denermisin arkadaşım formun görünmeden arkaplanda işlevini yapmasında ben bunu kullanıyorum
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...