fb eventviewer ve aşırı yavaşlama
fb eventviewer ve aşırı yavaşlama
projem 1den fazla makinada çalışıyor. tüm makinalara firebird 2.1.1 yuklu. firebird'e fibplus comp.leri ile ulaşıyorum. uygulamadaki eventviewer register olduğu zaman terminaller ana makinaya ulaşmaya çalışırken inanılmaz yavaşlıyor. deneme için ana makinayı değiştirdiğimde veya eventviewer ı kapadığımda hız normale dönüyor. forumda arama yaptım ama birşey bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: fb eventviewer ve aşırı yavaşlama
Birçok arkadaşın yaptığı gibi kendi soruma cevap vereyim.
Eventlar firebird.conf ta bulunan Remote Aux Port parametresinde bulunan port adresi ile gönderiliyormuş.buda default olarak 0 mış. bu portu ayarlayıp firewall'danda izin verirseniz sorun kalmıyor.
Eventlar firebird.conf ta bulunan Remote Aux Port parametresinde bulunan port adresi ile gönderiliyormuş.buda default olarak 0 mış. bu portu ayarlayıp firewall'danda izin verirseniz sorun kalmıyor.
Re: fb eventviewer ve aşırı yavaşlama
Selamlar,
Öncelikle kendi sorununuzu çözüp, ardından foruma bu bilgiyi geçmeniz çok iyi olmuş teşekkürler. Forumumuzda pek çok yanıt olduğu gibi üyelerin kullanmamış olduğu veya denememiş olduğu bir çok konuda da bilgi doğal olarak yok. Ancak bu paylaşımlarla artmaktadır. Muhakkak ki bu tür bir sorunla karşılaşan biri olsaydı yanıt alırdınız, tabi kişilerin de müsaitlik durumlarına göre cevaplar zaman zaman aksayabiliyor.
Bu konuda da anlayışınızdan ötürü teşekkürler.
Kolay Gelsin
Öncelikle kendi sorununuzu çözüp, ardından foruma bu bilgiyi geçmeniz çok iyi olmuş teşekkürler. Forumumuzda pek çok yanıt olduğu gibi üyelerin kullanmamış olduğu veya denememiş olduğu bir çok konuda da bilgi doğal olarak yok. Ancak bu paylaşımlarla artmaktadır. Muhakkak ki bu tür bir sorunla karşılaşan biri olsaydı yanıt alırdınız, tabi kişilerin de müsaitlik durumlarına göre cevaplar zaman zaman aksayabiliyor.
Bu konuda da anlayışınızdan ötürü teşekkürler.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/