Sql server 2000 ile tek databse'e uzaktan erişim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sql server 2000 ile tek databse'e uzaktan erişim
s.a Kolay gelsin arkadaşlar. sql server da yapmış olduğum biden fazladatabase var . Ben bitane database'e exe ile uzaktan erişim yapmak istiyorum. Biliyorum zaten programın içinde adoconnection ile hangi database'e bağlanması gerektiğini belirliyoruz zaten. Ben modemden 1433 portu kendi ip ' me yönlendirdim. güvenlik duvarını da kapattım . Ancak başka pc den proramımı açtığım zaman KATEGORI bulunamadı diye hata veriyor. halbuki bağlanacağım database'de kategori diye bi tablo veya bi alan yok. Başka database'de var. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Sql serverda ayrı bir ayar falan yapmama gerek var mı ? Teşekkürler.
Re: Sql server 2000 ile tek databse'e uzaktan erişim
a.s.
AdoConnection ile bağlanırken, veritabanını da belirtebilirsin. En güzeli bağlanmak istediğin bilgisiyardan Adoconnection bağlanma ekranını aç,gerekli ayarları yapıp bağlandıktan sonra oluşan stringi al ve onu kullan.
Kolay gelsin.
AdoConnection ile bağlanırken, veritabanını da belirtebilirsin. En güzeli bağlanmak istediğin bilgisiyardan Adoconnection bağlanma ekranını aç,gerekli ayarları yapıp bağlandıktan sonra oluşan stringi al ve onu kullan.
Kolay gelsin.