Direk sorunuma geçmek istiyorum. Delphi ile kendim bir uzantı yarattım(.etc). Bir text dosyası gibi kullanıyorum. içine gerekli bilgileri giriyorum. Formun konumu, boyutu, rengi vs. gibi. Gerekli encript işlemini de yaptıktan sonra programım ile kaydediyorum ve sorunsuz olarak çalışıyor. Fakat programıma oturum açarak girme mantığını oturtmak istediğimde; yani oturumunu açmış olan kullanıcı, yeni kullanıcılar yaratabilecek, kendi kullanıcısını silebilecek vs. gibi. Yeni kullanıcı yarattığında bilgisayardaki diğer .etc uzantılı dosyalardada bu kullanıcı olmalı. Bu olayı veritabanı kullanmadan çözmek istiyordum. Şöyle düşündüm: Eğer bütün kullanıcıları yarattığım uzantının(.etc) içine gömersem, rahatlıkla kontrol edebilir ve veritabanına gerek duymadan sorunumu halledebilirim diye düşündüm. Bunun için bilgisayardaki tüm .etc uzantılı dosyalara erişmem, içine girmem ve gerekli satırları değiştirmem gerekiyor. Tek sorunum ise dosyaya erişebilmek. Yani delphi ile, kullanıcıya hissettirmeden, bilgisyardaki tüm .etc uzantılı dosyaları bulup adreslerini sıralayacak bir kod bloğu yaratmam gerek. Bu konu hakkında bulduğum şey:
Kod: Tümünü seç
Function DosyalariBul(yol,aramametni:string):integer;
var
bulundu:TSearchRec;
begin
if FindFirst(yol+aramametni,faAnyFile,bulundu) = 0 then
begin
Result:=0; ///// Değiştirilen satır!!!
repeat
begin
if (bulundu.Attr AND faDirectory) > 0 then
result:=result+DosyalariBul(yol+bulundu.Name+'\',aramametni)
else inc(Result);
end;
until (FindNext(bulundu) <> 0);
end;
FindClose(bulundu);
end;
'Result:=0;' satırını kaldırdığımda ise sürekli '9772604' sonucu geliyor. Sorunu anlayamadım.
Bu konu hakkında yardımlarınızı ve farklı görüşleriniz var ise görüşlerinizi bekliyorum.. Teşekkür ederim.