fast report master detail

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

fast report master detail

Mesaj gönderen pasa_yasar »

iyi çalışmalar;

fast report da master detail sorgusunu yapamadım. yazılanlara göre yapmam için adotable kullanmam gerekiyor. orada masterfield var ama ben adoquery kullanıyorum.detail data nın master datanın hangi alanına göre bilgi çekeceğini bulamadım. sorgularla yapabiliyorum. ama raporda sıkıntı çıkıyor. amacım stok ve stoğa bağlı siparişlerin listesini almak. master alanda stok kodu ve adı. detailde ise sipariş fişi listesi olacak.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: fast report master detail

Mesaj gönderen m_ekici »

Table veya AdoQuery farketmez ne kullanıyorsan onlara ayrı ayrı 1 er tane frDBDataSet bağla. Fast Report içerinde Master olarak eklediğin bandın Datasource unu master a bağladığın frDBDataSet e, detail e bağladığın frDBDataSet i de DetailData bandına bağlarsan bilgiler listelenecektir.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

bütün stokların sipariş listelerini aldığımda 1 stoktaki detail listesi diğerlerinde de aynı şekilde çıkıyor.

master sorgusu

Kod: Tümünü seç

select * from stok
burası detail sorgusu

SELECT     dbo.stokislemicerik.TID, dbo.stokislemicerik.SID, dbo.stokislemicerik.stokkod, dbo.stokislemicerik.stokad, dbo.carihareketler.islemno, 
                      dbo.carihareketler.cad, dbo.carihareketler.ckod, dbo.carihareketler.islemtarih, dbo.carihareketler.takipno, dbo.carihareketler.toplamtutar, 
                      dbo.carihareketler.aratoplam, dbo.carihareketler.kdvtoplam
FROM         dbo.stokislemicerik INNER JOIN
                      dbo.carihareketler ON dbo.stokislemicerik.TID = dbo.carihareketler.ID
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

master ile detail arasındaki bağlantı nerede?

master 
SELECT STOKNO,ADI,BRIM from STOK

detail
SELECT STNO,TARIH,ACIKLAMA from STOKISLEM
WHERE STNO=:STOKNO
gibi
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

groupheade kullanarak yaptım. diğer şekilde olmadı. anlamsız kayıtlar çıktı sürekli. bu yöntem sorun çıkarır mı