iyi çalışmalar;
fast report da master detail sorgusunu yapamadım. yazılanlara göre yapmam için adotable kullanmam gerekiyor. orada masterfield var ama ben adoquery kullanıyorum.detail data nın master datanın hangi alanına göre bilgi çekeceğini bulamadım. sorgularla yapabiliyorum. ama raporda sıkıntı çıkıyor. amacım stok ve stoğa bağlı siparişlerin listesini almak. master alanda stok kodu ve adı. detailde ise sipariş fişi listesi olacak.
fast report master detail
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: fast report master detail
Table veya AdoQuery farketmez ne kullanıyorsan onlara ayrı ayrı 1 er tane frDBDataSet bağla. Fast Report içerinde Master olarak eklediğin bandın Datasource unu master a bağladığın frDBDataSet e, detail e bağladığın frDBDataSet i de DetailData bandına bağlarsan bilgiler listelenecektir.
- pasa_yasar
- Üye
bütün stokların sipariş listelerini aldığımda 1 stoktaki detail listesi diğerlerinde de aynı şekilde çıkıyor.
master sorgusu
burası detail sorgusu
master sorgusu
Kod: Tümünü seç
select * from stok
SELECT dbo.stokislemicerik.TID, dbo.stokislemicerik.SID, dbo.stokislemicerik.stokkod, dbo.stokislemicerik.stokad, dbo.carihareketler.islemno,
dbo.carihareketler.cad, dbo.carihareketler.ckod, dbo.carihareketler.islemtarih, dbo.carihareketler.takipno, dbo.carihareketler.toplamtutar,
dbo.carihareketler.aratoplam, dbo.carihareketler.kdvtoplam
FROM dbo.stokislemicerik INNER JOIN
dbo.carihareketler ON dbo.stokislemicerik.TID = dbo.carihareketler.ID
master ile detail arasındaki bağlantı nerede?
gibi
master
SELECT STOKNO,ADI,BRIM from STOK
detail
SELECT STNO,TARIH,ACIKLAMA from STOKISLEM
WHERE STNO=:STOKNO
- pasa_yasar
- Üye
groupheade kullanarak yaptım. diğer şekilde olmadı. anlamsız kayıtlar çıktı sürekli. bu yöntem sorun çıkarır mı