merhaba;
Ben amatör bir programcıyım
Vb ile ve MDB ile program yazdım bir süre
şimdi firebird ile sunıf atlamak istiyorum
bu forumu nerdeyse bir kaç kez baştan sona okudum dersem yeridir
Firebird e geçişte neredeyse hiç sorun yaşamadım çokta acemilikte çekmedim doğrusu
Buda bu forum sayesinde oldu diyebilirim
Gerekli kurulumları ön bilgileri burdan çok kolay aldım ama bunun için gereğinden çok çok fazla okuma yaptım doğrusu
Şimdi bir şey sormak istiyorum
MDB ile çalışırken veri okuma yazma işlemlerinde veri tabanını açıp işi bitirip close ile kapatmak gerekiyordu. Yoksa açık tablo ya başka erişimlerde sorun yaşanıyordu.
Acaba server tabanlı bir veri tabanında da bu şartmıdır yani ben program açılınca veritabanı ile bağlantı kurup çıkışta kapatsam olurmu
Bu fark çok fazla hız farkı yaratıyor
MDB de açma kapama hem grekli faydalı hemde hızı çok etkilemiyor ancak firebird de veritabanını açıp kapamak çok zaman alıyor ardışık işler birikince fark edilebilir bir zaman tutuyor
firebird de close işlemi
Re: firebird de close işlemi
s.a.
ben genelde bir tane database bileşeni ile bağlantı sağlıyorum. Transaction ları açıp kapatarak çalışıyorum. mdb deki açıp kapama işlemlerini burda transaction larda yaparsanız problem olacağını zannetmiyorum.
kolay gelsin.
ben genelde bir tane database bileşeni ile bağlantı sağlıyorum. Transaction ları açıp kapatarak çalışıyorum. mdb deki açıp kapama işlemlerini burda transaction larda yaparsanız problem olacağını zannetmiyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim