Firebird için geleceğe dönük öngörüleriniz nelerdir.
Profesyonel düzeyde ilgilenen bağzı arkadaşlar hem dünya genelinde takip ediyorlkar hemde kişisel bir fikir zamanla olgunlaşmış olmalı
Şu hali ile dahi ücretsiz oluşu bir yana çok etkileyici durumda
Bir beş yıl sonra SQL server MYSQL Oracel ın arasındaki yeri çok daha kuvvetli olabilirmi.
Şu anda bu forumda bile küçük ve orta düzey projeler için tavsiye ediliyor
Acaba bir kaç yıl sonra ha firebird ha sqlserver ne fark var denecek noktaya ulaşılabilirmi yoksa aradaki fark bir şekilde korunurmu
Böyle derken firebird ün sunduğu güçten ben fazlası ile tatmin oldum daha fazlasına doğrusu şimdi bile ihtiyacım yok ama ilerde böyle açık kaynak bir ürün dengeleri alt üst edebilirmi.
Uluslar arası forumlarda yorumlarda mesela ne öngörüler var firebird ün açıkladığğı gelecek planları varmı....
Biraz masal gibi oldu bunca teknik sorunun yanında ama dikkat dağıtmak soluk almak için bu sosyal konularda gerekli forumlarda.
Firebird ün yakın geleceği hakkında öngörüler
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Firebird ün yakın geleceği hakkında öngörüler
firebirdu gelistirenlerin mssql , oracle , db2 ile yaristiklarini pek dusunmuyorum.
bunlar ticari urunler, arkalarinda maddi anlamda cok saglam bir guc var.
firebird kendi yagiyla kavrulan bir veritabani ve yine tek rakibi kendisi tek destekcileri de bizleriz.
biz ne kadar destek olursak firebird o kadar gelisir , yeni yeni ozellikleri bunyesine ekler.
paypal hesabiniz varsa buradan firebird icin bagista bulunabilirsiniz.
diger bagis yontemleri icin buraya bakabilirsiniz.
firebird projesinin odul alip daha fazla kisi tarafindan taninmasi isin buraya tiklayip firebirde oy verebilirsiniz.
uc onemli acik kaynak veritabani var.
mysql , postgresql ve firebird.
mysql cok kullaniliyor lakin sahibi bir sun oluyor bir oracle. ilerde oraclein mysqli ne yapacagi belli degil.
postgresql ise windowsla cok barisik degil ve win98 gibi isletim sistemlerinde calismiyor. hatta win2000 ve ustu isletim sistemlerinde de illa ntfs dosya yapisi istiyor.
firebird projesini ise oracle , sun vb bir firmanin satin almasi mumkun degil ve bircok isletim sistemiyle sorun cikartmadan calisabiliyor. hicbir zaman bir oracle bir db2 olamayacak belki ama bircok projemizde yanimizda olmaya devam edecek...
bunlar ticari urunler, arkalarinda maddi anlamda cok saglam bir guc var.
firebird kendi yagiyla kavrulan bir veritabani ve yine tek rakibi kendisi tek destekcileri de bizleriz.
biz ne kadar destek olursak firebird o kadar gelisir , yeni yeni ozellikleri bunyesine ekler.
paypal hesabiniz varsa buradan firebird icin bagista bulunabilirsiniz.
diger bagis yontemleri icin buraya bakabilirsiniz.
firebird projesinin odul alip daha fazla kisi tarafindan taninmasi isin buraya tiklayip firebirde oy verebilirsiniz.
uc onemli acik kaynak veritabani var.
mysql , postgresql ve firebird.
mysql cok kullaniliyor lakin sahibi bir sun oluyor bir oracle. ilerde oraclein mysqli ne yapacagi belli degil.
postgresql ise windowsla cok barisik degil ve win98 gibi isletim sistemlerinde calismiyor. hatta win2000 ve ustu isletim sistemlerinde de illa ntfs dosya yapisi istiyor.
firebird projesini ise oracle , sun vb bir firmanin satin almasi mumkun degil ve bircok isletim sistemiyle sorun cikartmadan calisabiliyor. hicbir zaman bir oracle bir db2 olamayacak belki ama bircok projemizde yanimizda olmaya devam edecek...