MSSQL AGDA ÇALIŞMA PROBLEMİ
-
- Üye
MSSQL AGDA ÇALIŞMA PROBLEMİ
Arkadaşlar Bu konu Heryerde Var Demeyin Hiç Bir Forumda Tamamen Çözümüne Ulaşılmış Bi Problem Degil Sadece Herkes Kulaktan Dolma Bilgilerini Anlatıyo Şunu Yapın Bunu boyle yapın dıyo sadece Ama hiç Bir Çözüm Üretilmemiş Biri Çıkıpta Allah Razı olsun Sizin Anlattıklarınızdan Sonra Sorunu Hallettim Dememiş Lütfen Mssql 2000 in Agda Çalışma Yontemlerini Bilenlerin Açıklayıcı Şekilde Anlatmasına İhtiyacım Var
Projem : Teknik Servis Takip (Ufak Bi Yazılım Degil Arkadaşlar Geniş Ve kapsamlı)
Kullandıgım Windows Sürümü : XP
MSsql İçin Geldigim Aşama : Şuanda Server Üzerinde Tam Anlamıyla Çalışıyor.
Client Makinada Sql Client Kurulu Server Makına Üzerindeki Kurulu Server İ gorebılıyorum
Firewall Kapsamlarını Forumlardan Aldıgım Bilgiye Gore ayarladım Yine olmadı
Tcp Port olaylarını açtım 1433
Udp olayınıda Actım 1443
Ama Bi turlu Agdaki Diger Client Makinayı Server Uzerındeki Sql Server 2000 e Baglayamadım
Konunun Çözüm'e Ulaşmasını Bütün DelphiTürkiye Forum Üyelerinden Rica Ediyorum..
Saygılarımla Şimdiden Herkese Tşk Ediyorum
Msn : admin@kodlarvadisi.com
mail : stealtman@gmail.com
Projem : Teknik Servis Takip (Ufak Bi Yazılım Degil Arkadaşlar Geniş Ve kapsamlı)
Kullandıgım Windows Sürümü : XP
MSsql İçin Geldigim Aşama : Şuanda Server Üzerinde Tam Anlamıyla Çalışıyor.
Client Makinada Sql Client Kurulu Server Makına Üzerindeki Kurulu Server İ gorebılıyorum
Firewall Kapsamlarını Forumlardan Aldıgım Bilgiye Gore ayarladım Yine olmadı
Tcp Port olaylarını açtım 1433
Udp olayınıda Actım 1443
Ama Bi turlu Agdaki Diger Client Makinayı Server Uzerındeki Sql Server 2000 e Baglayamadım
Konunun Çözüm'e Ulaşmasını Bütün DelphiTürkiye Forum Üyelerinden Rica Ediyorum..
Saygılarımla Şimdiden Herkese Tşk Ediyorum
Msn : admin@kodlarvadisi.com
mail : stealtman@gmail.com
Re: MSSQL AGDA ÇALIŞMA PROBLEMİ
"SQL Server Network Utility" programından TCP/IP protokolünün etkinleştirilmiş olduğunu kontrol edin. Eğer MSDE kullanıyorsanız bu progamı "Enterprise manager" yüklü olan bir bilgisayardan kopyalayabilirsiniz. ( c:\Program Files\Microsoft SQL Server\80\Tools\Binn\svrnetcn.exe ) . Ayrıca MSDE'de aksini belirtmediğiniz takdirde default olarak tüm protokoller kapalı halde kurulur.
İkinci bir neden SQL Server ın güvenlik ayarları "Windows Authentication" olarak seçmiş olabilirsiniz. Bu durumda öncelikle MS-SQL in yüklü olduğu makineye login olmanız gerekir. Veya en iyisi siz güvenlik modunu "Mixed Mode (Windows Authentication and SQL Server Authentication) " olarak ayarlayın. Bu durumda MS-SQL Serer üzerinde kayıtlı olan kullanıcı adı ve şifreler (yani "sa") geçerli olacaktır.
İkinci bir neden SQL Server ın güvenlik ayarları "Windows Authentication" olarak seçmiş olabilirsiniz. Bu durumda öncelikle MS-SQL in yüklü olduğu makineye login olmanız gerekir. Veya en iyisi siz güvenlik modunu "Mixed Mode (Windows Authentication and SQL Server Authentication) " olarak ayarlayın. Bu durumda MS-SQL Serer üzerinde kayıtlı olan kullanıcı adı ve şifreler (yani "sa") geçerli olacaktır.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Net Bilişim Hizmetleri
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Hangi SQL Server yüklü (2000-2005-2008) ve ayarları doğrumudur. MSDE ile benzeri problemi ilgili sayfadaki çözümle aşmıştım.
viewtopic.php?f=27&t=998&p=92284#p92284
viewtopic.php?f=27&t=17026&p=97752#p97752
viewtopic.php?f=27&t=998&p=92284#p92284
viewtopic.php?f=27&t=17026&p=97752#p97752
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Sanırım Tam okumamısın Sql 2000 Kurulu Ve Server Üzerinde Calısmaktayım Datalarda Bi sıkıntı Yok Sadece Agda CAlısma
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında kurulumun hangi seçeneklerle yapıldığı çok önemli. Ağ ayarlarından önce önemli olan ayarlamalar vardır. Mesela Win NT ... mode mu yoksa mixed (SQL) mod mu kurulum yapıldı. Kurulurken sa kullanıcı şifresi boş mu bırakıldı yoksa buna bir şifre verildi mi? Tabi bu ayarlar sonradan da değiştirilebiliyor.
-Enterprise manager ağacında bulunan ve ilgili sql server'ı (genelde "(local)"'dir) sağ tıkla ve özellikler'i seç. Gelen pencerede Security sayfasında SQL Server and Windows seçimi yapılmış olması gerekiyor.
-Yine bu sql server içinde açılan Security dalına gelip sql kullanıcılarının listesini görebilirsin (Logins içinde). Biz buraya kullanıcı ekleyebiliriz. Özellikle sa şifresi verilmiş ve bu şifreyi bilmiyorsak buraya kullanıcı ekleyeyerek işimizi halledebiliriz. Logins'e sağ tıklayıp New Login ile yeni kullanıcı ekleyelim. Name kısmına bir isim yazalım (örnek..:Delphi olsun). Alt kısımda da SQL Server Authentication seçelim. İstersek bu kullanıcı için şifre belirlenebildiği gibi şifre kısmı boş da geçilebilir. Örnek olarak 1234 verdiğimizi varsayıyorum. Language kısmında Turkish seçilebilir ama <Default> olarak bırakalım şimdilik. Bulunduğumuz pencerenin Server Roles sayfasına geçelim ve System Administrators'u işaretleyelim ve tamam'a basalım. Artık bu server'a bağlantı kuracak bir Delphi kullanıcımız var.
Bağlantı kurarken, ADO diyaloğunda ilgili sayfada 1. nolu kutuda sunucu adı yazılmalı. Mesela sunucu adı SERVER ise bu yazılmalı. 2 numaralı bölümde ise Kullanıcı adı Delphi şifresi ise 1234 olarak yazılmalı, tabi şifresi yoksa boş bırakılmalı. Bu aşamadan sonra ana makineye bağlanabilmen gerekiyor. Tabi bu durumda ana makine bu seçeneklerle veri tabanına bağlanabiliyor, terminal bağlanmıyorsa başka ayarlara bakmak gerekiyor. Önce bunları bir dene, sonra duruma göre bakalım.
-Enterprise manager ağacında bulunan ve ilgili sql server'ı (genelde "(local)"'dir) sağ tıkla ve özellikler'i seç. Gelen pencerede Security sayfasında SQL Server and Windows seçimi yapılmış olması gerekiyor.
-Yine bu sql server içinde açılan Security dalına gelip sql kullanıcılarının listesini görebilirsin (Logins içinde). Biz buraya kullanıcı ekleyebiliriz. Özellikle sa şifresi verilmiş ve bu şifreyi bilmiyorsak buraya kullanıcı ekleyeyerek işimizi halledebiliriz. Logins'e sağ tıklayıp New Login ile yeni kullanıcı ekleyelim. Name kısmına bir isim yazalım (örnek..:Delphi olsun). Alt kısımda da SQL Server Authentication seçelim. İstersek bu kullanıcı için şifre belirlenebildiği gibi şifre kısmı boş da geçilebilir. Örnek olarak 1234 verdiğimizi varsayıyorum. Language kısmında Turkish seçilebilir ama <Default> olarak bırakalım şimdilik. Bulunduğumuz pencerenin Server Roles sayfasına geçelim ve System Administrators'u işaretleyelim ve tamam'a basalım. Artık bu server'a bağlantı kuracak bir Delphi kullanıcımız var.
Bağlantı kurarken, ADO diyaloğunda ilgili sayfada 1. nolu kutuda sunucu adı yazılmalı. Mesela sunucu adı SERVER ise bu yazılmalı. 2 numaralı bölümde ise Kullanıcı adı Delphi şifresi ise 1234 olarak yazılmalı, tabi şifresi yoksa boş bırakılmalı. Bu aşamadan sonra ana makineye bağlanabilmen gerekiyor. Tabi bu durumda ana makine bu seçeneklerle veri tabanına bağlanabiliyor, terminal bağlanmıyorsa başka ayarlara bakmak gerekiyor. Önce bunları bir dene, sonra duruma göre bakalım.
Şaban Şahin AKMAN
Bağlantı bileşenlerini (dbExpress, ADO, vs.) ve en önemlisi bağlanma esnasında hangi hata mesajını verdiğini tam olarak bildirebilir misin? Zira birçok nedenden dolayı bağlantı sorunu meydana gelebiliyor.
Hep en önemli nokta kaçırılıyor zaten.Hakan Can yazdı:Bağlantı bileşenlerini (dbExpress, ADO, vs.) ve en önemlisi bağlanma esnasında hangi hata mesajını verdiğini tam olarak bildirebilir misin? Zira birçok nedenden dolayı bağlantı sorunu meydana gelebiliyor.
HATA NE!
ulaşamama,
user hatası,
Port,
ağdaki makina server makinayı görmüyormu.IPye ping
v.s.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

-
- Üye
Suanda Server Uzerınde Sıkıntısız Problemsiz Calısıyo Projem Bitti Agda Server'i goruyorum Ping Atıyorum
İşte Windows Guvenlik Ayarlarında Yapılması Gerekenler Varmı bastan Anlatacak Birisi varmı Windows Guvenlik Duvarı Icın
İşte Windows Guvenlik Ayarlarında Yapılması Gerekenler Varmı bastan Anlatacak Birisi varmı Windows Guvenlik Duvarı Icın
Clientte
"Client Network Utility" ayarlarında TCP/IP ve Port ayarlarını yaptınızmı?
"Client Network Utility" ayarlarında TCP/IP ve Port ayarlarını yaptınızmı?
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

recepsis arkadaşım. Yukarıda bir çok kişi bir çok şey önermiş. Bunların hangisini denedin ve ne sonuç aldın. Acaba hiç birisini denemedin de biz boşuna mı konuşuyoruz.
C. Sunguray
Net Bilişim Hizmetleri
Net Bilişim Hizmetleri
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ne hatası çıktığını bilmeden bu meselyle uğraşmak boşa kürek çekmek gibi olacaktır.Hakan Can yazdı:...ve en önemlisi bağlanma esnasında hangi hata mesajını verdiğini tam olarak bildirebilir misin? ....
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Arkadaslar Neden sizi yorayım bilgilerinize ortak olmak ıcın sorunumu dıle getirdim gece gunduz mesai yaptıgım ıcın 3 gune bir bos kalıyorum size problemlerin hepsının resımlerını yolluycam yazdıklarınız ıcın elllerinize saglık cok tşk ediyorum ilginize 1 gun sonra resimlerle birlikte eklıycem foruma tşkler....
-
- Üye
Arkdaslar Tşk ederim sql 2005 le kodsuz agdan calısabılıyorum ini lerle hallettim