data ve programın baska bilgisayarlarda eşleşmesi

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ozan_007
Üye

data ve programın baska bilgisayarlarda eşleşmesi

Mesaj gönderen ozan_007 »

s.a arkdaslr programı setup yapıp baska makınaya kurduktan sonra datayı nasıl programa gösterebılırım installshield yapıyomus galıba bunu mssql attach işlemini falan yardım edebılırmısınız acaba
Ertugrul
Üye

Re: data ve programın baska bilgisayarlarda eşleşmesi

Mesaj gönderen Ertugrul »

sp_attach_db yerine BACKUP DATABASE ve RESTORE DATABASE kullanin.Komutlarin anlatimi MSDN de mevcut.
ozan_007
Üye

dostum cok tesekkur ederım buyuk bır kaynak var dedıgın gıbı ama nasıl kullancagım hakkında acıkcası bır fıkrım olmadı kod ıcındemı kullancam bunu connectıonstrınge?? yoksa setup yaparkenmı?
Ertugrul
Üye

Mesaj gönderen Ertugrul »

SQLExpress ise asagidaki gibi bir connectionstringle baglanin;
Server=(local)\SQLExpress;Integrated Security=True;Initial Catalog=master.
daha sonra Delphi ile yapacaksaniz AdoConnection1.Execute('BACKUP DATABASE ....... '); vs gibi bir komutla query olmadan islemi yapabilirsiniz.
ozan_007
Üye

ertugrul dostum senden allah razı olsun :) sonunda yuzum guluyo local olayını cok dusundum mysql dekı gıbı ama bu yontem aklıma hıc gelmemıstı saolasın allah razı olsun :Dbakalım devam edıyorum hala suanda bırkısım yol katettım sayende
ozan_007
Üye

ya ertgrl ben senın dedıgın gıbı yaptım suanda sorun yok canavaR GIBI ama datayıda programla beraber tasırsam calısıo.ama datayı aynı ag ıcerısınde baska makınada programıda baska makınada yaparsam program ılla local makınada yanı programın oldugu makınada datayı arıyo gıbı gelıyo bana cunku dıger makınanın yolunu ve adresını gosterınce kabul etmıyo onu gormezlıkten gelıyo nası bı uygulama yapabılırım ?