<S:Envelope xmlns:S="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
<S:Body>
<ns2:EczaneMalAlimBildirimCevap
xmlns:ns2="http://its.iegm.gov.tr/bildirim/BR/v1/Alim/Eczane">
<BILDIRIMID>11015</BILDIRIMID>
<URUNLER>
<URUNDURUM>
<GTIN>08680003200212</GTIN>
<SN>G0000000001</SN>
<UC>00000</UC>
</URUNDURUM>
<URUNDURUM>
<GTIN>08680005700796</GTIN>
<SN>00001</SN>
<UC>00000</UC>
</URUNDURUM>
</URUNLER>
</ns2:EczaneMalAlimBildirimCevap>
</S:Body>
</S:Envelope>
Arkadaşlar yukarıdaki xml i grid içine alamadım verdiği hata ise "mismatch in datapacket".Formda bu konu ile ilgili bazı konular buldum ama yinede gride alamadım. delphi7.0 kullanıyorum delphi ile birlikte XML mapping tool programı geliyor oradan xtr dosyasına cevirip te deneme rağmen yapamadım.
Bu konuyla ilgili yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
xml i grid veya dataset içine alamadım.?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: xml i grid veya dataset içine alamadım.?
Arkadaşlar yukarıdaki xml delphi2009 clientdataset te open edebilen varmı?
era xml i clientdataset içine alırken yine bildiğin yoldan gidip xtr dosyası oluşturacaksın. fakat bu xtr dosya içinde çok küçük bir değişiklik yapman gerekiyor. notepad ile açacaksın ve değiştireceksin. (ayrıntıyı akşama yazarım detaylı olarak , şimdi çok yoğun burası). aynı sorunu bende yaşamıştım ilaç takip sisteminde , sonra bir forumda burda bug olduğunu okuyarak çözdüydüm sonunda.. selamlar..
Oluşturulan xtr i açtığında S:Envelope göreceksin. bunları S: i kaldırarak \Envelope şeklinde değiştir
Oluşturulan xtr i açtığında S:Envelope göreceksin. bunları S: i kaldırarak \Envelope şeklinde değiştir
Bu konuda yardımcı olan "varyemez" arkadaşıma teşekkürler
orjinal xmlmapper dan oluşturulmuş xtr metni
<XmlTransformation Version="1.0"><Transform Direction="ToCds"><SelectEach dest="DATAPACKET\ROWDATA\ROW" from="\S:Envelope\S:Body\ns2:EczaneMalAlimBildirimCevap">
düzenlediğim xtr metni
<XmlTransformation Version="1.0"><Transform Direction="ToCds"><SelectEach dest="DATAPACKET\ROWDATA\ROW" from="\Envelope\Body\EczaneMalAlimBildirimCevap">
yukarıdaki şekilde düzenlendiğinde "Mimatch in datapacket" hata mesajı vermiyor. Tabi bu nu formun üzerine cilientdataset'i XMLTransformProvider ile bağlamayı unutmayın..
orjinal xmlmapper dan oluşturulmuş xtr metni
<XmlTransformation Version="1.0"><Transform Direction="ToCds"><SelectEach dest="DATAPACKET\ROWDATA\ROW" from="\S:Envelope\S:Body\ns2:EczaneMalAlimBildirimCevap">
düzenlediğim xtr metni
<XmlTransformation Version="1.0"><Transform Direction="ToCds"><SelectEach dest="DATAPACKET\ROWDATA\ROW" from="\Envelope\Body\EczaneMalAlimBildirimCevap">
yukarıdaki şekilde düzenlendiğinde "Mimatch in datapacket" hata mesajı vermiyor. Tabi bu nu formun üzerine cilientdataset'i XMLTransformProvider ile bağlamayı unutmayın..