Taksit Ödemesi Alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Taksit Ödemesi Alma
Arkadaşlar ben kurs veren bir firma için program yazıyorum. Öğrenci kayıt ekranı aşağıdaki gibi. Ödeme tarihleri alanları metin olarak tanımlı ve elle giriliyor tarihler. Neden böyle bişi yaptın derseniz programın ana menüsünde ödeme tarihi geçenleri ADOQuery ile filtereletip göstermek için yaptım. Ödeme alındığı zaman Ödenen miktarı Ödeme Tarihi yazan alana girecek ve toplam tutardan düşecek. Ve böyleliklede ana menüde geçikenlerde görünmeyecek. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Filterelemeyi alanlar metin olduğu için yapamıyorum. bunun bir çözüm yolu varmıdır...

Re: Taksit Ödemesi Alma
Alanları tarih formatlı yaparak çözülebilir:)
Veri tabanında SQL kullanarak metinleri tarih yapabilirsin. Bence asıl sorunun, müşteriler 3 taksitle yetinmez ve taksit tutarlarının miktarlarının farklı olmasını talep ederler. (bugün olmadı yarın) Bu kısmı esnek hale getirirsen iyi olur(sonsuz taksit ekleme, miktar girme, otomatik taksitlendirme)
Hocam bu programı özel bi firma için yazıyorum ben. Taksit miktarını kendileri 3 istediler. O sorun değil. Ben tam olarak anlatamadım aslına bakarsanız derdimi. Sorun şu ekranda görünen Odeme Tarihi-1, Odeme Tarihi-2, Odeme Tarihi-3 alanları veritabanında tarih olarak atıp tarihin geçip geçmediğini denetleyebiliyorum. Taksit tutarları sabit değil. Adam aldığı miktarı ilgili ödeme tarihinin bulunduğu kısma yazıyor. Buraya kadar sorun yok. Ama ödeme alındıktan sonra alanda miktar yazdığı için döngüye girince hata veriyor. İllaki bu şekilde olmasına gerek yok. O alana miktar yazılmasada olur. Benim istediğim sadece adam ödemeyi yapınca o ödeme tarihini döngünün dışında tutmak.
ödenen diye bir alan ekleyip taksit ile ödeneni karşılaştır veya listelerken checkbox ile seçtir veya satırı seçtir sonra tarihi kontrol et.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..