Herhese Kolay Gelsin,
Master ve Detail olmak üzere iki tablom var ve birbirlerine başarı ile bağlanmış durumunda.
bu iki tabloyu da cxgrid'e aktarmış durumdayım
Detail tablonun (yani alt tablonun) üzerine basınca ilgili kayıtın herhangi bir sutunundaki veriyi almak istiyorum.
bunun için DetailView in DoubleClik yordamına basit bir kod yazdım. bu kod ile cxgrid e değilde onun bağlı olduğu datasetten ilgili kayıdın numarasını almaya çalışıyorum. ama bu kayıt her zaman aynı çıkıyor. yani Program çalıştıgında Detail gird de yaptığım gezintilerden etkilenmiyor, her zaman ilk kayıdın numarasını gösteriyor. normal gird de üzerine basılan kayıdın ilgili sütünündaki veriyi almayı buldum ama cxgrid de bunu yapamıyorum.
istediğim şey şu : cxgrid de detail tablo uzerınde üzerine bastığım (seçim yaptığım) kayıta ait, örneğin bir numaralı sutundaki bilgiyi(string) bir değişkene atamak.
yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
cxgrid hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: cxgrid hakkında
grid.viewdata.datacontroller şeklinde devam eden özellikden ilerleyin. cxgrid verileri okuduktan sonra tablo üzerinde gezinme işlemi yapmaz. bundan dolayı tablo hep 1. kayıtta kalır.
Re: cxgrid hakkında
evet ilave olarak , GridMode = True yaparsanız , bildiğniiz grdi gibi Dataset in BookMark ınında değiştirir ve istediğiniz olmuş olur.mkysoft yazdı:grid.viewdata.datacontroller şeklinde devam eden özellikden ilerleyin. cxgrid verileri okuduktan sonra tablo üzerinde gezinme işlemi yapmaz. bundan dolayı tablo hep 1. kayıtta kalır.
Koly gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr