Web Servis ve DLL kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Web Servis ve DLL kullanımı

Mesaj gönderen m_ekici »

s.a. arkadaşlar

Variant olarak kullanabildiğim bir DLL i web serviste kullanmam gerekti fakat .net te (delphi.net dahil) variant olmadığı için bu DLL i kullanmayı beceremedim. bende 2. bir DLL yaptım Web servis benim DLL i çağırıyor o da istediğim DLL i çağırarak DB e kayıt yapıyor. 2. DLL de ADOConnection, Query, Variant, bir sürü sınıf ve Kod var. Bu DLL Server da sürekli kullanılacak. Öğrenmek istediğim Web servis DLL i çalıştırdıktan sonra hafızada herhangibirşey kalmaması için özel birşey yapmam gerekli mi? yoksa DLL in işi bittikten sonra hafızayı kendisi temizliyor mu? (Daha önce Web serviste bir nesneyi ı kapatmadığım için server 1 saat sonra şişiyordu).

herkese kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Web Servis ve DLL kullanımı

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar ,
Herhangi bir DLL ' i , başka bir DLL içinden çağırmak EXE uygulamadan çağırmaktan farksız, EXE de yaptığınız hafıza yönetimini DLL içindende yapmanız yeterli olacaktır fakat genel anlamda önerim "FastShareMem" gibi hafıza başarımı ünitlerinide DLL ve çağıran uygulamalarınıza eklemeniz göze batmayan fakat gelecekte sorun çıkartabilecek kaçakları önlemenize yardımcı olacaktır.

İyi çalışmalar dilerim.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr