Merhaba
Fatura icin dbgirid kullanmak istiyorum. Burada urun kodu icin ayrilmis hucreye double click yaptigimda stok kartlarinin oldugu formun acilmasini istiyorum. Burada kullanicinin aktif satirdaki urun kodu hucresine double click yaptigini nasil tayin edebilirim?
dbgrid doubleclick
Re: dbgrid doubleclick
s.a.
dbgrid in selectedcolumn özelliği olması lazım.
ayrıca ilgili column un buttonstyle özelliğini ellips yaparsan hücrenin yanında küçük bir button çıkar. dbgrid in eventlarında "pick" ile ilgili olan bir event bu butona tııklandığını anlıyordu.
kolay gelsin.
dbgrid in selectedcolumn özelliği olması lazım.
ayrıca ilgili column un buttonstyle özelliğini ellips yaparsan hücrenin yanında küçük bir button çıkar. dbgrid in eventlarında "pick" ile ilgili olan bir event bu butona tııklandığını anlıyordu.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
selectedcolumns bulamadim ayrica ellipsis yapincada ilgili hucrede bir buton olusmuyor
"selectedcolumn" değil "selectedfield" olacak düzeltiyorum.
columnun buttonstylı "cbsEllipsis" ve piclist i boş olacak. hücreye konumlanıp edimoduna geçtiğin zaman buton çıkar.
butona tıklanma olayınıda dbgridin "oneditbuttonclick" eventinde yakalayabilirsin.
kolay gelsin.
columnun buttonstylı "cbsEllipsis" ve piclist i boş olacak. hücreye konumlanıp edimoduna geçtiğin zaman buton çıkar.
butona tıklanma olayınıda dbgridin "oneditbuttonclick" eventinde yakalayabilirsin.
kolay gelsin.
Cevap icin +birmilyon 
Bi sorum daha var. O butona(kod alaninda) basinca stok kartlari aciliyor. Ve oradan sectigim stok kartinin aciklama kismini dbgrid de ilgili yere yazmak istiyorum.
Bunu nasil yapmam gerekir?

Bi sorum daha var. O butona(kod alaninda) basinca stok kartlari aciliyor. Ve oradan sectigim stok kartinin aciklama kismini dbgrid de ilgili yere yazmak istiyorum.
Bunu nasil yapmam gerekir?
s.a.
dbgird in bağlı olduğu datasetteki (edit veya insert moduna getirmeyi unutmadan) alanlara seçili stoğun bilgisini atayabilirsin.
ben genelde stok listesinde seçilistokkodu,seçilistokadı vs. değişkenler tanımlıyorum. stok listesindeki seç komutundada bu değişkenleri set ediyorum. butonun cliğindeki
koddada
gibi bir kodlar stoğu dbgirde ekliyorum.
kolay gelsin.
dbgird in bağlı olduğu datasetteki (edit veya insert moduna getirmeyi unutmadan) alanlara seçili stoğun bilgisini atayabilirsin.
ben genelde stok listesinde seçilistokkodu,seçilistokadı vs. değişkenler tanımlıyorum. stok listesindeki seç komutundada bu değişkenleri set ediyorum. butonun cliğindeki
koddada
Kod: Tümünü seç
if stokformu.showmodal=mrok then
begin
...state kontrol daha önceden eklenmişmi vs. kontrol işlemleri
dataset.stokkodu:=stokformu.secilistokkodu;
dataset.stokadi:=stokformu.secilistokadi;
....
end;
kolay gelsin.