Delphi ile Yapılan Programdan Sms Atmak???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
R.K.
Üye

Delphi ile Yapılan Programdan Sms Atmak???

Mesaj gönderen R.K. »

İyi çalışmalar arkdaşlar. Sitede sms olarak arattım ama neler yapmam gerektiğini tam anlayamadım. Delphi ile yaptığım bir uygulamam var diyelim. Ben burdan istediğim müşterilere (vt de bilgileri kayıtlı olan) sms ile bilgi göndermek istiyorum diyelim. Sitede arattım ve anladığım kadarıyla mobildev ve mobiltim diye iletişim hizmetleri veren firmaların apilerini kullanmam gerekiyor. mobildev'in üyelik kısmında bilişim firması olma zorunluluğu geçiyordu. Peki bu işi bilen ama bir firması olmayan birisi bu işi nasıl çözüyor? Mesela ben bu olayı bi arkadaşıma yapmak istiyorum ama hangi yolu izlemem gerekir. Cevaplarınız için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Delphi ile Yapılan Programdan Sms Atmak???

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
gerek mobildev olsun gerekse diğer firmalar birçoğu açık bir şekilde API leri ve kullanım dokümanlarını sitelerinde yayınlıyorlar, size sadece geçerli bir kullanıcı adı ve şifresi birde bayi kodu bilgisi almak kalıyor, onuda ilgili firmanın herhangi bir bayisinden son kullanıcı olarak kolayca temin edebilirsiniz. yani API leri kullanabilmek için firma olmanız gerekli değil.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

R.K. yazdı:İyi çalışmalar arkdaşlar. Sitede sms olarak arattım ama neler yapmam gerektiğini tam anlayamadım. Delphi ile yaptığım bir uygulamam var diyelim. Ben burdan istediğim müşterilere (vt de bilgileri kayıtlı olan) sms ile bilgi göndermek istiyorum diyelim. Sitede arattım ve anladığım kadarıyla mobildev ve mobiltim diye iletişim hizmetleri veren firmaların apilerini kullanmam gerekiyor. mobildev'in üyelik kısmında bilişim firması olma zorunluluğu geçiyordu. Peki bu işi bilen ama bir firması olmayan birisi bu işi nasıl çözüyor? Mesela ben bu olayı bi arkadaşıma yapmak istiyorum ama hangi yolu izlemem gerekir. Cevaplarınız için teşekkürler...
SMS için ya direkt operatörden atarsınız yada bilgisayara bağlı bir telefondan comport erişimi ile atarsınız. bu konuda hazır componentlerde var.

ikisininde kendine göre avantajı ve dezavantajı vardır
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
R.K.
Üye

Mesaj gönderen R.K. »

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Peki bu siteden böyle bir yazılıma ulaşmam mümkün mü? Bir güzellik salonu için bu programı arıyorum. Bulamazsam kendim bişeyler yapmaya çalışıcam. Yani müşteri listesi bilgileri tutulacak, müşterilerin almış oldukları hizmetler vs. İstenilen zamanda da programdan istenilen müşterilere bilgilendime mesajları yollanabilecek. Böyle bir uygulama geliştiren arkdaş var mı? Eğer böyle bir yazılımı varsa iletişime geçip satın alabilirizde.
Ertugrul
Üye

Mesaj gönderen Ertugrul »

http://www.cmfcell.com/tr/Default.aspx adresini inceleyin. Gateway hizmeti sunuyorlar ve kendi urettikleri toplu mesaj gonderim / telefon rehberi gibi bir program var.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

arkadaşım ben parça kontor sistemi için yapmıştım. Burada bir arkadaşım da ilgilendiği için aşağıdaki adreste konu hakkında bilgi verdim belki sana fikir verebilir. Yaptığım iş, 5 adet telefonu com port yolu ile pc ye bağlamak ve AT komut sistemi ile ceptelefonundan mesaj gonderme, arama gibi özellikleri kullanmak. AT komutlarını istersen xp de donatılar kısmında bulunan Hyper Terminal ilede yapabilirsin, istersen delphi ile küçük bir program yazarakta kullanabilirsin. İkinci bir fikir olarak ta şu var GPRS modemlerler var satılan, fiyatları yanılmıyorsam şuan 70 ile 150 dolar arasında bunları kullanarakta yapabilir veya sms server kurarak ta yapabilirsin. Ben maliyetten kaçtığım için piyasada eski cep telefonlarından 10 tl ye 5 tane alıp yukarıda yazdığım şekilde yaptım. Sana hangisi uygunsa onu deneyebilirsin.

viewtopic.php?f=2&t=25960
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Mailden bana ulaşın gerekli hizmeti sağlayalım size.
Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Başka bir metodu ( gerçi bir çoğuna göre zor gelebilir ) önereyim çözümler aynı başlık altında toplanmış olsun.

Windows Mobile işletim sistemi kurulu telefonlar iyice yaygınlaşıyor. C# bilginiz varsa telefona bir tane client yazıyorsunuz, Delphi ile TCP üzerinden belirlediğiniz bir port üzerinden haberleştirip SMS attıyorsunuz.

Ayrıca C# ile telefon üzerinden gelen mesajların belirlediğiniz kelimeleri ile ( buna Interception deniyor ) dinleme modunda tutup, SMS ile geri dönüş de alabiliyor tersi yönde Delphi programına yönlendiebiliyor işlem yaptırabiliyorsunuz.

Sizin örneğinizle özetlersek, müşterilerinize hesap açtınız diyelim. Müşteriniz sizin telefonunuza HESAP yazıp SMS atıyor, C# programınız Delphi'ye müşterinin telefon numarasını ve HESAP komutunu TCP üzerinden yolluyor, Delphi ayağında bu bilgiler derlenip toparlanarak bu defa tersi yönde besleniyor. SMS olarak gönderen telefon numarasına cevap bilgi SMS'i yollanıyor.

Yapılacak çok şey var bu da bir yöntem.
Resim
Resim ....Resim
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

http://www.cmfcell.com/tr/Destek/item2.aspx?id=24
Bu adresteki bilgiler işine yarayabilir, delphi örnegi de var.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.
Birçoğumuz yaptığımız projelere tek/toplu sms gönderme modülü ekliyoruz.
Son kullanıcı toplu sms göndermek istediğinde değişik zamanlarda değişik firmalarla çalışmak
isteyebilir. Bu durumda bizim programın sms gönderme modülünde ayarlar kısmında
ne gibi değişkenler olacaktır. (Kullanıcı adı, şifresi, post adresi vb.)
Sms sağlayıcı firmalara göre programın kod kısmında değişiklik yapılması gerekir mi, yoksa
ortak xml dosyası ile sms gönderilebilir mi. Bunun için MSXML_TLB uniti yeterli midir.
Cevaplarınız için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

http://www.cebesms.com/as.php?sayfa=smsapi_dll.htm burada dll olarak verilmiş ve basit bir kullanımı var kodlarda sayfada verilmiş.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

White Rose sms hizmetini kullanıcınız sizin seçtiğiniz servis sağlayıcılardan almak zorundadır. Programınıza bir kaç tane seçenek koyabilirsiniz. Zaten çok firma yok. Çalışma yapıları,XML formatları aşağı yukarı aynı... SMS servisi veren firma ile siz anlaşma yapıyorsunuz , atılan SMS adedine görede size pay dağıtılıyor. Dolayısıyla müşteri keyfine göre ayarlama yapmaya kalkarsanız başınız ağrır...