bilgisayardaki programlar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bilgisayardaki programlar
s.a
bilgisayarda kurulu olan programların listesini veren bir program yazmak istiyorum, daha önce bu konuyla ilgilenen oldu mu acaba? nereye bakmak lazım fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
tşk
bilgisayarda kurulu olan programların listesini veren bir program yazmak istiyorum, daha önce bu konuyla ilgilenen oldu mu acaba? nereye bakmak lazım fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
tşk
Re: bilgisayardaki programlar
eğer ekle/kaldırdan bakmak gibi bir durum işine yararsa registry anahtarları mevcut ordan bakarak yaparsın
UWESIS CORPORATION
kurulu programların listesini listbox a atmak istiyorum, amacım client/server bir uygulama yapıp clientlardaki kurulu programları listeleme, değişiklikleri tespit etmek
muhtemelen registery den bakılmalı ama nereye bakacağım hususunda fikrim yok
(
tşk
muhtemelen registery den bakılmalı ama nereye bakacağım hususunda fikrim yok

tşk
Registry den kayıtları almak için bakman gereken anahtar:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall
Burda bütün programları bulabilirsin ama şu noktaya dikkat etmen gerekmekte buraya program eğer isterse kaldırma noktasını atar yani buraya kaldırma noktasını atmayan programlar olabilir.
Regedit uygulamalarından da bu bilgileri bir listbox a aktarmakla ilgili kodlar bulabilirsin formda biraz araştır olmazsa yine yazarsın
Kolay Gelsin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall
Burda bütün programları bulabilirsin ama şu noktaya dikkat etmen gerekmekte buraya program eğer isterse kaldırma noktasını atar yani buraya kaldırma noktasını atmayan programlar olabilir.
Regedit uygulamalarından da bu bilgileri bir listbox a aktarmakla ilgili kodlar bulabilirsin formda biraz araştır olmazsa yine yazarsın
Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
teşekkürler
s.a
registery den okuya biliyorum
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion',False) , bu kalsördeki keylere erişebiliyorum ama döngü içinde, regeditteki uninstall ın altındaki kayıtlara ulaşmayı başaramadım
yani
...uninstall
......delphi 2007 ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
......vb.net ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
......vb.2008 ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
.
.
.
şeklindeki regeditteki sol taraftaki başlıkları tespit edip tümünü tarayabilmem lazım
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\',False) bu şekilde yazınca istediğimi yapamıyorum, uninstall ın sonuna ne yazılacağını nasıl tespit edebilirim
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\delphi 2007',False)
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\vb 2008',False) benzeri kod üretmek lazım
.
.
tşk.
registery den okuya biliyorum
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion',False) , bu kalsördeki keylere erişebiliyorum ama döngü içinde, regeditteki uninstall ın altındaki kayıtlara ulaşmayı başaramadım
yani
...uninstall
......delphi 2007 ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
......vb.net ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
......vb.2008 ( bunun kendi alt keyleri var, onlara ulaşabiliyorum)
.
.
.
şeklindeki regeditteki sol taraftaki başlıkları tespit edip tümünü tarayabilmem lazım
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\',False) bu şekilde yazınca istediğimi yapamıyorum, uninstall ın sonuna ne yazılacağını nasıl tespit edebilirim
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\delphi 2007',False)
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\vb 2008',False) benzeri kod üretmek lazım
.
.
tşk.
şöyleki:
Bir listbox yardımı ile UnInstall altındakileri alabilirsin
Daha sonrada tıkladığın programın değerlerini alırsın:
ben burda değerleri ikinci bir listbox a aktardım ama içeriklerin görevleri nerdeyse sabittir örneğin:
Kolay Gelsin
Bir listbox yardımı ile UnInstall altındakileri alabilirsin
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var reg:tregistry;
SubValue:String;
begin
reg:=TRegistry.Create;
reg.RootKey:=HKEY_LOCAL_MACHINE;
SubValue:='Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall';
reg.OpenKey(SubValue,False);
reg.GetKeyNames(ListBox1.Items);
end;
procedure TForm1.ListBox1Click(Sender: TObject);
var reg:tregistry;
SubValue:String;
i:integer;
begin
i:=ListBox1.ItemIndex;
reg:=TRegistry.Create;
reg.RootKey:=HKEY_LOCAL_MACHINE;
SubValue:='Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnInstall\'+ListBox1.Items[i];
reg.OpenKey(SubValue,False);
reg.GetValueNames(ListBox2.Items);
end;
DisplayIcon: UnInstalerin Iconudur
DisplayName: Programın ismi,
NoModify: Programın düzenlenebilirlik özelliğidir, 1 ise düzenlenebilir 0 ise sadece kaldırılır hani bir programa geldiğinde bazen düzenle/kaldır bazense sadece kaldır yazar onun gibi diğerleride hemen hemen aynıdır.
---------------------------
UnInstallString ise programın kaldırıcısıdır yani yapacağın UnInstall string içindeki yolu alıp o yoldaki programı çalıştırmaktır
UWESIS CORPORATION
arkadaşlar ben bilgisayarda kurulu herhangi bir programı aynı denetim masası program kaldırma işlemi gibi sistemden kommple kaldırma programı yapmak istiyorum
bu benim delphi ödev konum yardımcı olursanız sevinirim...........
bu benim delphi ödev konum yardımcı olursanız sevinirim...........
yine aynı yerne programın hangi dosya çağrılarak kaldırılacağı yazıyor. regeditten bakıp programı çağırabilirsiniz.
Selam...
Arkadaşlar Ben Ctrl+Alt+Del Tuşlarına basıp Windows Görev Yöneticisi bölümündeki İşlemler kısmıda herhangi bir programı kaldırmak istetiğim zaman o programı tıklayıp İşlemi Sonlandır dediğimde o programı kapatıyor...
Bu işlemi Delğphi Programında ne şekilde programlayabilirim. Bir Butona basınca Listbox dan seçmiş olduğum çalışır programı kapatmak istiyorum.. Yardımcı olan arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler....
Arkadaşlar Ben Ctrl+Alt+Del Tuşlarına basıp Windows Görev Yöneticisi bölümündeki İşlemler kısmıda herhangi bir programı kaldırmak istetiğim zaman o programı tıklayıp İşlemi Sonlandır dediğimde o programı kapatıyor...
Bu işlemi Delğphi Programında ne şekilde programlayabilirim. Bir Butona basınca Listbox dan seçmiş olduğum çalışır programı kapatmak istiyorum.. Yardımcı olan arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler....