xp sp3 ve firebird sorunu (çözüldü)

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
Mesajlar: 464
Kayıt: 02 Eki 2007 11:22
İletişim:

xp sp3 ve firebird sorunu (çözüldü)

Mesaj gönderen esistem »

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olucaktı, yeni bi bilgisayar aldım xp sp3 kurdum, herşey normal hiçbir sorun çıkarmadı kurulumda fakat firebird 2.1.3 yada 2.1.2 kurduğumda programı çalıştırırken unavailable database hatası, ibexpert te vt oluşturmak istediğimde ise : Unsuccesful execution caused by an unavailable resource. unavailable database hatası alıyorum. bu tip bir orunla karşılaşan arkadaşlar oldumu daha önce, sorunun çözümünü bilen varmıdır acaba ?

Sorunu az önce çözdüm arkadaşlar, olurda siizn başınıza da gelirse diye yazayım dedim;

delphi ile ib6 client de yüklenmişti makinaya, ib6 clienti kaldırdım firebird 2.1.3 ü kaldırdım, gds32 dll lerin hepsini sildim, ismi firebird ile başlayan bütün dosyaları silip kapatıp açtıktan sonra makinayı firebird ü kurdum ve sorun kalmadı. Bu arada sorun fb ile ib çakışması idi sanırım.
Cevapla