oturum aç tuşuna tıklama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

oturum aç tuşuna tıklama

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba

sesle program yönetimi hakkında küçük bir program hazırladım. Sesli komut ile çalışmasını isteğim programları çalıştırabiliyorum. fakat şunu yapamadım.
messengere aç diyorum açıyor, oturum aç dediğimde msn deki oturum aç tuşuna tıklama yaptıramıyorum. Sorunu şu findwindow ile oturum aç yazan buttonu aratıyor fakat bulamıyorum yardımcı olabilcek varmı.
teşekkurler
a_self_lion
Üye

Re: oturum aç tuşuna tıklama

Mesaj gönderen a_self_lion »

Lord_Ares yazdı:merhaba

sesle program yönetimi hakkında küçük bir program hazırladım. Sesli komut ile çalışmasını isteğim programları çalıştırabiliyorum. fakat şunu yapamadım.
messengere aç diyorum açıyor, oturum aç dediğimde msn deki oturum aç tuşuna tıklama yaptıramıyorum. Sorunu şu findwindow ile oturum aç yazan buttonu aratıyor fakat bulamıyorum yardımcı olabilcek varmı.
teşekkurler
Sayın Lord_Ares cevabınızı bilmiyorum ama konu çok ilgimi çekti. Bu programla windowstaki veya yapmış olduğumuz programları sesle açtırabilirmiyiz yani. mesela kişi project1.exe aç diyecek bilgisayar kendisi açacak.
Eğer böyle düşündüğüm gibiyse konuyu bizlere biraz açarmısınız.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

evet aynen dediğiniz gibi, istediğiniz tüm programları türkçe sesli komut vererek çalıştırabilirsin. Bunu yapmak için dikteapi kullanıyorum. http://www.innoteem.com.tr/dikteapi_dikteapi20.htm
buradan indirebileceğin pas dosyası ve dll ile kendi programlarını yazabilirsin. şuana kadar gördüklerimin içinde en iyisi ve gerçekten kolay kullanımı ile harika. sitede örnek programları var mesala duybeni adlı programı incelemeni tavsiye ederim.
sesli komut ile dosya kopyalaya biliyor, herhangi bir programa ait kaydet, tamam gibi buttonlara sesli komut ile tıklaya biliyorsun. Programın tam sürümünde senin söylediklerini word belgesine yazabiliyor istersen sana okuyabiliyor. Demo versiyonunda senin belirlediğin 16 adet komutu kullanabiliyorsun.full versiyonu malesef internette bulamadım. Çünkü usb dangle ile koruma kullanıyorlar. Belki dangle emulatör kullanarak full hale gelebilir.

nasıl kullanırsın

vermiş olduğum siteden dikte api sdk yı indir, içinde delphi için componenti var onu yukle.
sdk klasörunde dikteapi dll dosyası var onu windows/system32 klasörüne at. ( veya yazmış olduğun programla aynı klasörde olmalı)
sdk klasörundeki genelakustik klasörünü yazdığın programla aynı klasöre koy.

kodları basit yardım dosyasında yazıyor. fakat ben yinede bir önrnek vereyim. formuna bir tane listbox koy içine bilgisyara hangi komutu vereceksen onu yaz. yalnız şuna dikkat et. komutları okunduğu gibi eklemelisin yani msn yi çalıştırmak için listboxa mesene yaz.
bir tane button koy buttonun oncilik kısmında başlat prosedürünü çağır. dikte api komponentinin DikteApiF201RecognitionDone özellğine aşağıdaki komut çalıştırma diye belirttiğim yerdeki kodları yaz.

procedure baslat;
var
i : integer;

begin
if Form1.DikteApiF201.Initialize(GetCurrentDir) <> 0 then
ShowMessage(Form1.DikteApiF201.GetLastError+' '+ 'Hatası var')
else begin

Form1.DikteApiF201.IsolatedRecognitionClearWordList;
for i := 0 to Form1.ListBox1.Count-1 do
begin
Form1.DikteApiF201.IsolatedRecognitionAddWord(Form1.ListBox1.Items.Strings);

end;
Form1.DikteApiF201.SetDisplayHandle(Form1.DikteApiF20Display1.handle);
Form1.DikteApiF201.SetMicSensitivity(5);
end;

end;

/// komut çalıştırma kısmı

procedure TForm1.DikteApiF201RecognitionDone(RecognizedString: String;
Score: Single);
begin
Label1.Caption:=DikteApiF201.RecognizedStr; /// burada program hangi komutu anladığını labelın captionunda gösteriyor

if RecognizedString='mesene' then begin /// eğer komut mesene ise
winexec(PChar('C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe'),SW_MAXIMIZE); /// msn programını çalıştır.

END;
a_self_lion
Üye

Mesaj gönderen a_self_lion »

Teşekkür ederim.
Şimdi burda programı winexec ile çalıştırabiliyoruz. anladığım kadarıyla.

programların içine de müdahale edebiliyormuyuz mesela explorerde sağdaki kaydırma çubuğunu aşağı yukarı kaydırabilirmiyiz aşağı dersek aşağı yukarı dersek yukarı şeklinde.