3 mb bmp dosyasını 5 kb vey 7 kb a düşürme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
a_self_lion
Üye

3 mb bmp dosyasını 5 kb vey 7 kb a düşürme

Mesaj gönderen a_self_lion »

Kod: Tümünü seç

/1-jpg dönüştürme (BMP genişlik yükseklik aynı olacak şekilde
var
  MyJPEG : TJPEGImage;
  MyBMP : TBitmap;
begin
  MyBMP := TBitmap.Create;
  try
    with MyBMP do
    begin
      LoadFromFile('...'+ DosyaAdi +'.bmp');
      MyJPEG := TJPEGImage.Create;
      try
        with MyJPEG do
        begin
          Assign(MyBMP);
          CompressionQuality := 12;
          Compress;
          SaveToFile('...'+ DosyaAdi +'.JPEG');
        end;
      finally
        MyJPEG.Free;
        MyJPEG := nil;
      end;
    end;
  finally
    MyBMP.Free;
    MyBMP := nil;
  end;
Bu kodlar daha önce kaydetmiş olduğumuz bmp dosyasnı alıyor ve compressionquality şeklinde sıkıştırıyor.
benim istediğim burda bu bmp dosyaları 3 mb çivarında bu quality 12 de sıkıştırınca 50 kb felan düşüyor ama benim burda daha aşağıda sıkıştırırsam kalite çok düşüyor ve okunmuyor iyi görünmüyor vb..

Benim istediğim bu işi fotoshop da web için sıkıştırıyorduk böyle büyük dosyaları 12kb 5 kb kadar düşürüyor. delphide bunu nasıl yapabiliriz.

Veya bildiğim kadarıyla vectörel olarak kaydedersek daha az yer kaplarmış ama ben bilmiyorum öyle diyorlar. böyleyse bilen arkdaşlardan bu konudada yardımlarını esirgemezlerse çok memnun olurum. Hep birlikte bir konuyu daha öğrenmiş oluruz.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: 3 mb bmp dosyasını 5 kb vey 7 kb a düşürme

Mesaj gönderen mkysoft »

bmp resim artık raster omuştur, vektörel hale getiremezsiniz. resmi sıkıştırdığınızda tabiki kalitesi düşecektir. öncelikle resmin renk derinliği gibi özelliklerini düşürebilirsiniz. gif gibi türlere geçebilirsiniz. resmin büyüklüğü sadece netliği ilede alakalı değil, biz webde 1024*768 resimler kullanmıyorduk. resmin çözünürlüğünüde küçültmeye çalışın.
a_self_lion
Üye

Mesaj gönderen a_self_lion »

mkysoft yazdı:bmp resim artık raster omuştur, vektörel hale getiremezsiniz. resmi sıkıştırdığınızda tabiki kalitesi düşecektir. öncelikle resmin renk derinliği gibi özelliklerini düşürebilirsiniz. gif gibi türlere geçebilirsiniz. resmin büyüklüğü sadece netliği ilede alakalı değil, biz webde 1024*768 resimler kullanmıyorduk. resmin çözünürlüğünüde küçültmeye çalışın.
İşte bende burdayım olayı anladığınıza sevindim. Şİmdi ben önce bunu yukardaki kodlarımdan da anlayabileceğiiz gibi önce ekran görntüsünü bmp olarak kaydediyorum sonra jpeg e çevirirken sıkıştırıyorum comprise 12 olarak.

bu bmp dosyam 3 mb olduğu için ne kadar sıkıştırsam 50 kb felan oluyor en okunabileni buraya kadar tamam.

işte demek istediğim burda illa bmp olarak kaydetmem gerekmiyor veya direk sıkıştırmam gerekmiyor.
bu ara işlemde çözünürlük vs gif olarak kaydetme gibi işlemleri bu kodumda nasıl uyarlayabilirm bir örnek verebilirseniz sevinirim. çözünürlük azaltma vs.. ile ilgili.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sadece yol göstrerebilirim, elimde yazılmış kodlar yok ne yazıkki. arama yaparsanız bulabilirsiniz.