mrb arkadaslar
elimizde uyeler.dbf bir veri tabanı var diyelim ve bu veri tabanına üye kayıtlarını kaydedelim,
edit1 e girilen veri,butona basıldığında, bu veritabanının 1 numaralı kısmı olan tc kimlik bölümüne nasıl kaydolur
şimdiden teşekkür ederim
delphi veri tabanı sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: delphi veri tabanı sorunu
DBEDIT
ADOTABLE
Bu bileşen ve komutları araştırabilirsiniz.
ADOTABLE
Bu bileşen ve komutları araştırabilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

bde table ve normal editlerim var ado table ile bağlamadım veri tabanını bunlar üzerinden kayıt yapmam gerekiyor
yanlis anlamadiysam delphide yenisiniz. hatta yepyeni.
bu nedenle kendinize baslangic olarak bir delphi kitabi almanizi tavsiye ederim.
yeni baslayanlar icin anlasilmasi en kolay kitap "fikrimce" zeydin pala nin 34 konuda delphi 7 isimli kitabi.
bu nedenle kendinize baslangic olarak bir delphi kitabi almanizi tavsiye ederim.
yeni baslayanlar icin anlasilmasi en kolay kitap "fikrimce" zeydin pala nin 34 konuda delphi 7 isimli kitabi.
teşekkür ederim ama yeni değilim 2 senedir delphi dersi alıyorum ve ado ile bağlantıyı biliyordum fakat unuttuğumu farkettim yeni bir programa başlıyorum bunları öğrenmeden başlamak istemedim ilginiz için teşekkürler
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Kod: Tümünü seç
Dataset.Edit; //düzenleme moduna al
Dataset.FieldByName('TcKimlikNo').AsString := Edit1.Text; // edit1e girilen veri TcKimlikNo alanına kaydedilecek
Dataset.post; // kaydet
ilginiz için teşekkür ederim şuan kodlar çalışıyor fakat bu kez şu şekilde bir sorun olurşu edit e girdiğim veri boş gözüküyor kaydederken ve veri tabanınada boş bir alan kaydediliyor , combobox üzerinden alınan verinin kaydı yapılıyor, edit e girilen değer neden boş gözüküyor olabilir sizce
sorunu çözdüm yardımınız için sağolun