fatura giriş ekranı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

fatura giriş ekranı

Mesaj gönderen kazimates »

herkese tekrar merhaba,

1 haftadır bir konuyu almayaçalışıyorum ama malesef neeticedebişey olmadı ve buraya yazma dumunda kaldım. sql de bir tablom var aı faturadetay içinde sırano, ürünkdu, adeti, birimfiyat, carireferans alanları var. buray kadar basitçe içeriği bu fakat ben bir dbgrid koydum ve bu dbgridde faturanın satırlarını girmek istiyrum. burada gridde ürünkou, adeti, birmfiyatı ve satırtoplam alanları gözükecek. bu aradasatırtoplamını veritabannda saklamak gibi bir düşüncem yok sadece faura toplamını başka bi tabloda tutacağım ve gridde satılar yazılırken otomatik olarak örnek:
mouse, 4, 20, 80 diye (4*20)=80 hanesini hesaplamasını ve gridde göstermesini isteyeceğim. bunu tam olarak hangi komponent ve kodlarla kodun neresinde neyi nasıl yapacağımı bir türlü çözemedim. her ne kadar ayıp olacağını bilmekle beraber sizlerden ricam bu tip bir örneği mesela accessde hazırlanmış olabilir sadece yukarıda anlatılan kısmını bana örneklendirebilir misiniz.
tekrar tekrar özür diliyor ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: fatura giriş ekranı

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
kazim bey nasılsınız?
istediğin işlem için veritabanı farketmez.
gridin bağlı olduğu dataset in fieldseditorunde yeni bir calculated alan ekleyin.
daha sonra datasetin oncalc field eventinde istediğiniz işlemleri yapın.
calcfields i bir araştırın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim