Arkadaslar merhaba
Timer interval'inin Milisecond (milisekunde)sini saniyeye ceviren bir funksiyon varmi. Veya nasil yapilabilir.
Selamlar
Milisekunde
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Milisekunde
Hayat tüm olumsuzluklara rağmen yaşamaya değer.
Re: Milisekunde
bine yada yüze bölünüz.
Arkadaslar merhaba
Bir ritim-tempo programi yapiyorum. Timeri sekunde olarak almam gerek; sadece bölmeyle olmaz. Yani millisecond'u saniye olarak vermesi lazim. Programla Ritmi 40'dan 208'e kadar ayarlama imkani olsun.
Selamlar
Bir ritim-tempo programi yapiyorum. Timeri sekunde olarak almam gerek; sadece bölmeyle olmaz. Yani millisecond'u saniye olarak vermesi lazim. Programla Ritmi 40'dan 208'e kadar ayarlama imkani olsun.
Selamlar
s.a.
senin editine saniyeyi girer.
sende saniyeyi milisaniyeye nasıl çeviren bir fonksiyon yazarsın.
saniye ile milisaniye arasındaki ilişkiyi biliyorsun değilmi?
senin editine saniyeyi girer.
sende saniyeyi milisaniyeye nasıl çeviren bir fonksiyon yazarsın.
saniye ile milisaniye arasındaki ilişkiyi biliyorsun değilmi?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Arkadaslar merhaba
Isin dogrusu beceremedim. Bir sürü hesap kitap yaptim olmadi. Yaptigim seylerin cok dogru olduklarindan da emin degilim. Nette bir sürü siteler var saniye, ns, ms. ceviren. Hepinizin bildigi bir ''Tempo-Ritim'' nasil yapilir? Arka planda milisaniye olarak calisssada, görünürde reel sayilarla artirilip eksilmesi lazim.
Yani Timer intervalini 1000 olarak alirsak, arti artirarak, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 degilde 1,2, 3, 4, 5 vs. Veya eksi olarak: 5, 4, 3, 2, 1 gibi.
Tesekkürler
Isin dogrusu beceremedim. Bir sürü hesap kitap yaptim olmadi. Yaptigim seylerin cok dogru olduklarindan da emin degilim. Nette bir sürü siteler var saniye, ns, ms. ceviren. Hepinizin bildigi bir ''Tempo-Ritim'' nasil yapilir? Arka planda milisaniye olarak calisssada, görünürde reel sayilarla artirilip eksilmesi lazim.
Yani Timer intervalini 1000 olarak alirsak, arti artirarak, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 degilde 1,2, 3, 4, 5 vs. Veya eksi olarak: 5, 4, 3, 2, 1 gibi.
Tesekkürler
Aşagıdakine benzer bir kod işini görür.
Sanırım saniyeyi de integer tutmaya kalktın ve integerla ondalık gösteremediğinden kafan karıştı.
Ondalık sayılarla işlem yapman gerekirse, double tipini kullanmalısın.
Daha basit bir yöntem ise convert fonksiyonunu kullanmandır.
Sanırım saniyeyi de integer tutmaya kalktın ve integerla ondalık gösteremediğinden kafan karıştı.
Ondalık sayılarla işlem yapman gerekirse, double tipini kullanmalısın.
Kod: Tümünü seç
var
saniye, milisaniye : double;
begin
saniye:=milisaniye / 1000; // 350 milisaniye 0.350 saniye olarak yazılacaktır
label1.Caption:=FormatFloat('#,##0.000',saniye)+' saniye ';
end;
Kod: Tümünü seç
uses convutils,stdconvs;
var
saniye, millisaniye : double;
....