arkadaşlar ben varolan bir programı geliştiriyorum programın veritabanı sql server
daha önceki programcı sql server kullandığı için bende mecburen sql server kullanıyorum yoksa normalde firebird yada interbase kullanırım.yani sql serveri pek bilmiyorum.
veritabanıyla ilgili işlemleri yapmak için ssms kullanıyorum.şimdi bazı data dosyalarının olduğu bazı dizinlerin yerlerini değiştirdim.aradan bir kaç gün geçtikten sonra ssms ile veritabanına bağlanmayı denediğimde "Unable to open the physical file "xxx.mdf" operating system error 5:"5(erişim engellendi.)".(Microsoft Sql Server,error 5120) bu hatayı alıyorum.ondan önce ne programı çalıştırdım nede ssmsi açmıştım.
ve programı çalıştırmak istediğimde ise "veritabanına bağlantı kurulamadı.program kapanacak...
satir 7
teknik açıklama:geçersiz bağlantı dizesi özniteliği"
ayrıca bu hataları araştırdım aldığım hata vista ve win7 de görülüyormuş daha çok güvenlik izinlerinden dolayı.ancak benim sistemim xp ve güvenlik izinlerine neden olabilicek herhangi bir antivirüs yada firewall falanda yok.
normalde bu hatayı sql server olmadığı zaman yada run durumda olmadığı zamanlarda görüyordum.bu hataya neden olabilcek farklıllık. benim gördüğüm bi tek yaptığım dizin değişikliği.eski dizinleri ise hatırlamıyorum yani data dosyalarını eski dizinlere kopyalama durumum yok.eski veritabanını deattach etmekden çekiniyorum acaba ayarlar bozulurmu diye.onun yerine farklı bir isimle attach ediyorum dataları ama yine olmuyor.acaba başka bir dizinde eski adıyla attach etsem ve eskisinide deattach etsem sorun çözülür mü?
yada daha başka bir çözüm önerisi olan var mı?
viewtopic.php?f=27&t=20901 forumda burayıda inceledim burda çözüm olarak attach kodu verilmiş ama sql serverde yeni olduğum için attach kodu nedir bilmiyorum ondan dolayıda herhangi bişey yapamadım.
delphi 7 kullanıyorum sql server ise 2005 işletim sistemim xp
bağlantı hatası
bağlantı hatası
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: bağlantı hatası
SQLServer çalışma mantığı veritabanı isimleriyle olur. Bu veritabanlarının dosyalarıyla çalışmayı arka planda gerçekleştirmektedir. Eğer bu dosyayı aradığı yere SQL Server dışından müdahele olduysa bu tür sorunlar olabiliyor. Böyle bir durumda eski veritabanını detach edip yeni dosya yolunu vererek attach etmeniz şart. Bunun oluşturulmuş bir veritabanını değiştiren ayarı yok. Tek yapmanız gereken SQL veritabanınızı önce detach etmeniz sonra yeni klasörü üzerinden attach etmeniz gerekmektedir. Çekinmeniz için pek bir neden göremiyorum
.

Kod: Tümünü seç
EXEC sp_detach_db 'VeriTabaniAdi'
EXEC sp_attach_db 'VeriTabaniAdi', 'c:\veriyolu\VeriTabaniAdi_data.mdf', 'c:\veriyolu\VeriTabaniAdi_log.ldf'
Şaban Şahin AKMAN
sevgili sabanakman kardeşim ilgin için teşekkürlerimi sunuyorum.
daha öncede belirttiğim gibi sql serverde yeni olduğum için yazdığın attach ve detach kodlarının nasıl ve nerde çalıştırılacağını bilemedim.
stored procedure mü senin yazdığın kodlar yoksa delphi tarafından connectindaki bir eventamı yazılacak.
bide ssms den detach etmeye çalışıyorum veritabanımı.yine hata alıyorum veritabanı eski yerinde olmadığı için.
bu konuyla ilgili nasıl bir çözüm yolu üretebiliriz.
daha öncede belirttiğim gibi sql serverde yeni olduğum için yazdığın attach ve detach kodlarının nasıl ve nerde çalıştırılacağını bilemedim.
stored procedure mü senin yazdığın kodlar yoksa delphi tarafından connectindaki bir eventamı yazılacak.
bide ssms den detach etmeye çalışıyorum veritabanımı.yine hata alıyorum veritabanı eski yerinde olmadığı için.
bu konuyla ilgili nasıl bir çözüm yolu üretebiliriz.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
insan aslında biraz uğraşınca kendi sorununu çözüyor
tabi dostların yardımlarınıda bir kenara itmemek kaydıyla.
detach yerine delete yaptım veritabanını, tabi yedeğini almak şartıyla.
sonra attach ettim.ve problem çözüldü.
ilgilenip yardım etmeye çalışan arkadaşlara çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

detach yerine delete yaptım veritabanını, tabi yedeğini almak şartıyla.
sonra attach ettim.ve problem çözüldü.
ilgilenip yardım etmeye çalışan arkadaşlara çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında bu kodları herhangi bir veritabanına bağlandıktan sonra çalıştırabilirsin. Hem SQL Server için master veritabanı temel olduğu için bu sorguları da master veritabanına bağlanarak çalıştırabilirsin. İster kendi programından sorgu olarak çalıştır istersen başka araç kullanarak bağlanıp çalıştır.
Şaban Şahin AKMAN