Resimde her şeyi açıklamaya çalıştım, sanırım anlaşılıyor.
Kasa raporu alıyorum günlük sonuçları kasadan çıkış olmadığı gün hem göstermiyor hemde bir sonraki günün toplamına ekliyor.
Nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Eyvallah..
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk Eyvallah..
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Bu kadar bilgiyle size ancak Medyum Memiş yardımcı olabilir. Farklı bir komut yok derken "neyden farksız" olduğunu da söylerseniz oraya bakarız artık. Eğer siz komutları benden farksız yazdığınızı düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz. Çünkü benim raporlarım düzgün çalışıyor, sizinki çalışmıyor. Bir görüntü verip bu rapor neden düzgün çalışmıyor diye sormuşsunuz. Kızmayacağım diyorum ama.......
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray yazdı:Bu kadar bilgiyle size ancak Medyum Memiş yardımcı olabilir. Farklı bir komut yok derken "neyden farksız" olduğunu da söylerseniz oraya bakarız artık. Eğer siz komutları benden farksız yazdığınızı düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz. Çünkü benim raporlarım düzgün çalışıyor, sizinki çalışmıyor. Bir görüntü verip bu rapor neden düzgün çalışmıyor diye sormuşsunuz. Kızmayacağım diyorum ama.......
csunguray yazdı:Bu kadar bilgiyle size ancak Medyum Memiş yardımcı olabilir. Farklı bir komut yok derken "neyden farksız" olduğunu da söylerseniz oraya bakarız artık. Eğer siz komutları benden farksız yazdığınızı düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz. Çünkü benim raporlarım düzgün çalışıyor, sizinki çalışmıyor. Bir görüntü verip bu rapor neden düzgün çalışmıyor diye sormuşsunuz. Kızmayacağım diyorum ama.......
Vayyy stresliyiz bugün... "Ben biliyorum sen hiç bi b...k bilmiyorsun" havası öyle olsun gardaş...
Kullandığım formülün resmi aşağıda
ve sen standart FastReport formülü deseydin ben bu şekli anlardım. Ya ben çok anlayışlıyım ya da....
ayrıca benimle s..dik yarıştırmana da gerek yok sen benden iyi bir programcı olmasan böyle bir konuda ben soru soran sen cevap veren konumunda olmazdık deel mi @csunguray ?
kimin iyi kimin kotu programci oldugunu sorunun tipi ya da turu belirlemez.
yakin zamanda fastreport ile ilgili bende soru sordum. daha once hic kullanmadigim bir aracti fastreport ve fastreport konusunda deneyimli olan kullanicilarin tecrubesinden faydalanmak istedim. bu nedenle sen iyisin o kotu gibi gereksiz bir tartismanin icine girmenin luzumu yoktur.
soru sordugumda yasadigim problemi detayli olarak aciklama ihtiyaci hissediyorum. mumkunse konuyu resimle ya da probleme odakli ufak bir projeyle destekliyorum ki soruma cevap verecek insanlar sorunumu daha acik ve net bir sekilde anlasinlar.
"o nasil anlar bu nasil anlar" meselesi degil bu. mesele kendinize gore probleminizi en acik ve net bir sekilde buraya yazip yazmadiginizdir.
bu durumu aciklayan genel bir prensib vardir. KISS (keep it simple and stupid - basit ve anlasilir yap prensibi)
probleminizi anlatmaya ne kadar deger verirseniz , ne kadar basit ve anlasilir olursaniz geri donuslerde o derece fazla olacaktir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.
Rew33 yazdı:eğer fastreportta master data kullanıyorsan eventın da OnAfterPrint özelliği var bu özellikle istediğin hesaplamayı yaptırabilirsin
@Rew33 ilgin için teşekkür ederim ama fastreport'ta biraz acemiyim. 1 Master band, 2 adette detail band kullanıyorum. Bunlardan biri kasa giriş detayı diğeri kasadan çıkış detayı. Detail verilerimde (en üstteki resimde görülüyor) toplama yapıyorum ama kasa çıkış detayım boş ise o günün altına toplam almıyor (resimde 23 şubat verisine dikkat) ilk kasa çıkış detayı olan günün altına toplam alıyor. Bazen öyle oluyor ki 4-5 gün kasadan çıkış olmadığı günler oluyor o günün altına toplam almadığı için sonraki verideki toplamım toplam alınmayan günün kü kadar fazla çıkıyor. Resimde 24 şubatın alt toplamına bakarsan normalde 1320 TL olamsı gerekirken 23 şubatın girişinide toplama katıp 1440 TL olarak bana veriyor.
Valla anlatabildim mi bilmiyorum ama resime dikkat ederseniz söylemek istediğim zaten açıkca görülüyor. Altında ki resimde de kullandığım kod (fastreportta ki) görülüyor.
Merhaba
Raporunuzun yapısı tam anlaşılmıyor ama sanırım sorun Header ve Footer bandlar ile ilgili.Fastreport'un kendi demosunda Master-Detail ve Group örneklerini incelerseniz çözümü bulabilirsiniz..
Kolay gelsin.