Child Form Dock ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Child Form Dock ?

Mesaj gönderen ByDeniS »

Merhaba arkadaşlar, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şöyle bir noktada tıkandım ben. Bir MDIForm içerisinde bir MDIChildForm Attığımızda ve açtığımızda maximize ve minimize olaylarında herşey normal ama DownTask (simde durumuna küçültme) işleminde bunu MDIForm'un içerisinde bir biçimsiz şekilde atıyor.

Bu işlemi değiştirebilirmiyiz. Örneğin ben simde durumuna küçültüğümde aşağıda olan pencere şeklini ortadan kaldırıp bunun yerine bunu bir toolbar'a buton halinde yada bir panele buton halinde atabilirmiyim.

Atılabilir ama nasıl olduğunu çözemedim. Örnek olarak gösterebileceğim tek program sanırım mirc programcığıdır. Bunda açılan pencereleri toolbar'a buton olarak atıyor, simde durumuna küçültüldüğünde o butona basıldığında maximize yapıyor. Bu konuda yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Re: Child Form Dock ?

Mesaj gönderen ByDeniS »

En azından bir fikir yokmu ?
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Minimize olduğunda visible False yapabilirsin toolbara da bir buton oluşturursun.
Fakat form sadece bir kere create edilecek.
buton ismini form ismini verirsin.
Tıklandığında isimde o formu tekrar maxsimuma getirir. visible true yapar. butonu da destroy edersin.

Tabi bunlar varsayım, coda dökülebilirmi :idea:
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

conari yazdı:Minimize olduğunda visible False yapabilirsin toolbara da bir buton oluşturursun.
Fakat form sadece bir kere create edilecek.
buton ismini form ismini verirsin.
Tıklandığında isimde o formu tekrar maxsimuma getirir. visible true yapar. butonu da destroy edersin.

Tabi bunlar varsayım, coda dökülebilirmi :idea:
Fikir aklıma gelmedi ve kafama yattı. Deneyeceğim velakin birden fazla form'da problem yaratabilir programın algorithması açısından :s

Teşekkürler başka fikirlerede açığım.