Gride Bilgi Aktarmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Gride Bilgi Aktarmak

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Mrb;

Php ile çektiğim müşteri listesini DbGride nasıl aktarabilirim.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Gride Bilgi Aktarmak

Mesaj gönderen unicorn64 »

memtable yada clientdataset e verilerinizi aktarıp bunları dataset olarak kullanabilirsiniz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

cevapladığınız için çok teşekkür ederim. biraz ayrıntıya girmem gerekiyor. bilgiler html tablo olarak geliyor sunucudan ben win 32 uygulamasında gösterecem. bunun için bağlantıyı nasıl sağlamalıyım. memtable veya clientdataset ile internetten aradım tam bir örnek bulamadım. elinizde veya bildiğiniz bir sitede örnek varmı acaba.sunucudan php ara kodlaması ile tahsilat listesi alınacak ve uygulama ekranında görünecek.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

aldigin html kodunu parse ederek istedigin bilgilere ulasip daha sonrasinda bunlari memtableye atabilirsin.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

ikra yazdı:aldigin html kodunu parse ederek istedigin bilgilere ulasip daha sonrasinda bunlari memtableye atabilirsin.
+1

veri html table olarak geliyorsa her bir <tr>... </tr> içeriği bir kayıt ve bunun içindeki <td>..</td> ler de alanlar olmalı..

veriyi uygun şekilde parse edip memtable yada clientdatasete aktaracaksınız. clientdataset i kullanmadım ama bu amaçla da kullanıldığını biliyorum. ben genelde sqlmemtable kullanıyorum, gerekirse oluşturduğum memtable dan sqlmemquery yardımıyla sorgular kullanabiliyorum.

sqlmemtable ın kullanımı oldukca basit, forma componenti koyduktan sonra alanlarını tanımlıyorsunuz (alan adı, veri türü, veri uzunluğu gibi) sonrasında, bilinen TTable işlemleriyle veriyi ekliyorsunuz.. (memtable.insert, memtable.fieldbyname('alan_adi').asstring ...... vs)
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim