ibtable nesnesi özellikleri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

ibtable nesnesi özellikleri

Mesaj gönderen dabaddah »

arkadaşlar;

datamodule kullandığım projelerde ibtable nesnesinin veya ibquery nesnesinin bazı özelliklerini kullanamıyorum.

örneğin locate function nını çağırdığım zaman locaseinsensetive gibi parametreleri tanımıyor.yada ibquery nin state özelliğindeki dsedit yada dsinsert parametrelerine ulaşamıyorum yazsamda hata veriyor.
ancak aynı ibtable ı işlemleri yaptığım forma aldığımda kullanamadığım bütün özellikleri kullanabiliyorum.işin bir ilginç tarafı daha var. datamodule den ibtable ı bir defa işlemleri yaptığım forma almam yeterli ondan sonra işlermleri yaptığım formdan ibtable ı silip datamodule e koyduğum zaman bu sorun gidiyor.

dikkatle takip ettim ama uses satırına eklediği bir unitmi var diye ama böyle bir durumda yok.

bu sorun delphi 7 de yok ama delphi 2007 2009 ve 2010 da karşılaştım. ayrıca hangi bileşeni kullanırsam kullanayım bir değişiklik yok ibtable ibx ibdac hepsinde aynı durum sözkonusu ve veritabanı farkıda yok bütün veritabanlarında aynı durum var.

siz ne dersiniz bu duruma.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: ibtable nesnesi özellikleri

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
locaseinsensitive i seçip F1 tuşuna bastığınız zaman help de (eğer yüklü ise) o komutun db unitinde olduğunu görebilirsiniz.
uses satırına db ekleyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim