FastReport Manuel Toplam Almada Sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

FastReport Manuel Toplam Almada Sorun

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba arkadaşlar ,
FastReport ile yevmiye defteri yaptım, bilirsiniz her sayfada sayfa toplamı alıp bu değeri aynı zamanda bir sonraki sayfanın başına nakli yekün olarak yazıp sonra üzerinden toplamaya devam ederek sayfa toplarını almak gerekiyor ve standart SUM fonksiyonunun işlevselliğinden yararlanamadan FastReport değişkenleriyle manuel toplama yapıyorum, mantık olarak herşey normal fakat sayfa toplamına bir sonraki sayfanın ilk kaydınıda dahil ediyor resimde olduğu gibi,
Resim

iki değişken tanımladım ve MasterData nın OnBeforePrint olayındada değişkenlere değerlerini aşağıdaki gibi atadım,

Kod: Tümünü seç

procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
 Set('nakliyekunborc' , <nakliyekunborc> + <yevmiye."b"> );
 Set('nakliyekunalacak' , <nakliyekunalacak> + <yevmiye."a"> );     
end;
Bir ara acaba bu olay FastReportun bir bug'umu die düşünsemde fastReport un bantlarının yazdırılma sırası mantıklarını yanlış kurgulayarak hareket ediyor olabilirim die düşündüm, örneğin sayfa alt toplamı bir sonraki sayfanın masterdata sının ilk yazdırılmasından sonra yazdırılıyorsa benzer bir olay meydana gelebilir başka bir açıklaması yok can sıkıcı bir durum versiyon 4.7.140
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: FastReport Manuel Toplam Almada Sorun

Arkadaşlar OnBeforePrint yerine OnAfterPrint olayını kullandığımda sorun ortadan kalktı, fakat grupları birlikte tut dediğimde bazı sayfa toplamlarında anlam veremediğim (bir sonraki sayfadaki ilk kaydı dahil ediyor gibi belirliliği olmayan) toplam değerleri ortaya çıkıyor
Resim
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: FastReport Manuel Toplam Almada Sorun

Anladığım kadarıyla şöyle bir problem var, grubu birlikte tut dediğimizde FastReport sayfa toplamını bastırmadan önce grubun sonuna kadar gidiyor, tabi giderken her seferinde OnAfterPrint teki hesaplama işlemi çalışıyor ve sayfa toplamı nın alınması gerektiği yerdeki değer aynı gruptaki diğer sayfaya sarkan kayıtlarıda kapsıyor, bunun önüne geçmenin bir yolu yokmu acaba, alacağım raporda grupların parçalanmaması da oldukça önemli.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr