Dialog Componentleri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dialog Componentleri
S.A Arkadaşlar delphi7 de projelerim için bir firebird veritabanı yedekleme programı yazmaya çalışıyorum fakat takıldığım bir kaç nokta var; Şimdi OpenDialog ile vt dosyanın nerede hangi sürücüde olduğunu gösteriyorum fakat buna karşılık birde nereye kaydedeceğini soran bir pencere açmak istiyorum bunu nasıl yaparım..Hangi dizinde olduğunu gösterip dosya yolunu edit 2 ye yazmasını istiyorum acaba nasıl yaparım..??
Re: Dialog Componentleri
Yanlış anlamadıysam eğer kayıt yolunu belirlemekten bahsediyorsun. Bunun için OpenDialog gibi SaveDialog var Dialogs tabının içerisinde OpenDialog'un hemen yanında. Bunu kullanarak kayıt yolunu seçmek değilde kayıt ettirebilirsin. Ama seçme işlemindede kullanabilirsin hatta bunun için bir kaç bileşen daha mecvut.
Win 3.1 Tab'ındaki DirectoryListBox bileşenini kullanabilirsiniz (Klasör dizinini seçmek için)
Win 3.1 Tab'ındaki DriveComboBox bileşenini kullanabilirsiniz (Sürücü Seçmek İçin)
Sample Tan'ındaki DirectoryOutline bileşenini kullanabilirsiniz (Treewiev şeklide klasör seçmek için)
Umarım yardımcı olabildim.
Win 3.1 Tab'ındaki DirectoryListBox bileşenini kullanabilirsiniz (Klasör dizinini seçmek için)
Win 3.1 Tab'ındaki DriveComboBox bileşenini kullanabilirsiniz (Sürücü Seçmek İçin)
Sample Tan'ındaki DirectoryOutline bileşenini kullanabilirsiniz (Treewiev şeklide klasör seçmek için)
Umarım yardımcı olabildim.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·