Uygulamanın görünümü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Uygulamanın görünümü
Merhaba.Arkadaşlar size uzun zamandır beni meraklandıran bir şey sormak istiyorum. Bildiğimiz gibi Delphi'de veri tabanı ile çalışmak için bir çok bileşen var. En çok kullanılanları da DBNavigator ve DBgrid. Biz de çoğu zaman bu bileşenleri kullanıyoruz. Ama acaba profesyönel bir şirket veri tabanıyla çalışan bir uygulama geliştirirken her kezin tanıdığı DBGrid, DbNavigatörü kullanır mı? Bana bu hiç uzmanca gelmiyor. Ben navigatör yerine buton kullanmayı tercih ederdim ama maalesef navigatör daha etkili. Yani eğer bir uygulama geliştireceksem azacık anlayan birisinin baktığında hemen Delphide yazılmış olmasını bilmesi bana hiç hoş gelmiyor. Her hangi bir ünlü yazılımın hangi dilde yazıldığını mesela ben hiç bir zaman anlamadım. Bunu nasıl yapıyorlar? Bu konuda bir düşüncesi olan var mı?
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
Re: Uygulamanın görünümü
-Skype bildigim kadarıyla delphi de yazıldı aklıma ilk gelendi birçok yazılım delphide geliştirildi neden yazılımınıza bakılınca delphide geliştirildiği anlaşılsın istemiyorsunuz?
-Bir ikincisi bahsettiğiniz bileşenlerin birçogu sadece delphide değil visual dillerin birçoğunda mevcut.birisi hangi dilde geliştirildiğini öğrenmek isterse bileşenine bakmasına gerek kalmadan zaten öğrenir forumda da bahsi geçmişti bit uygulamanın bütün bilgilerini gösteren programlar mevcut.
-Ayrıca dbnavigator neden butonlardan kararlı onuda anlamadım doğru düzgün kullanılırsa bence butonlar navigatorden çok daha güzel, ben bu güne kadar hiç navigator kullanmadım daha geçenlerde geliştirdiğim bir yazılımda 15 adet formdaki 5 er adet (ekle-düzenle-kaydet-sil-iptal) butonlarının 3 olayına istinaden (enabled:=false,true,click) yaklaşık 225 adet (diğer butonlar hariç) buton tasarladım ve güzelde oldu.
-Bir ikincisi bahsettiğiniz bileşenlerin birçogu sadece delphide değil visual dillerin birçoğunda mevcut.birisi hangi dilde geliştirildiğini öğrenmek isterse bileşenine bakmasına gerek kalmadan zaten öğrenir forumda da bahsi geçmişti bit uygulamanın bütün bilgilerini gösteren programlar mevcut.
-Ayrıca dbnavigator neden butonlardan kararlı onuda anlamadım doğru düzgün kullanılırsa bence butonlar navigatorden çok daha güzel, ben bu güne kadar hiç navigator kullanmadım daha geçenlerde geliştirdiğim bir yazılımda 15 adet formdaki 5 er adet (ekle-düzenle-kaydet-sil-iptal) butonlarının 3 olayına istinaden (enabled:=false,true,click) yaklaşık 225 adet (diğer butonlar hariç) buton tasarladım ve güzelde oldu.
UWESIS CORPORATION
Tamam, anladım. Ama navigatör butonları DataSetin durumuna bağlı olarak aktif, ya da pasif oluyor. Bunu nasıl kontrol ediyorsunuz. Yani mesela diyelim DataSet Edit modda, bu zaman haliyle Edit buton Enabled=True olmalı. Datasetin hangi olaylarıya bunu kontrol ede biliyorsunuz.Aslında AfterPost, AfterDelete gibi olaylar kullanılablir ama belki siz başka bir yöntem kullanıyorsunuz.
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
ekleme formu ilk açılışta ekle - düzenle - sil butonlarını aktif ediyor kaydet ve iptal pasif ekle veya düzenle butonuna basınca ekle ve düzenle pasif, kaydet ve iptal aktif oluyor. bu şekilde yapıyorum
UWESIS CORPORATION