Salamun aleykum kardeşler. SQL-de problemim var. ADO+MS Access kullanıyorum. Mağaza programı yapıyorum.
ID..|......meyva ......|.......miktar........|
_5_|____ELMA______|______3_________|
_6_|____ELMA______|______5_________|
_7_|____ARMUT ____|______9_________|
Satış yaparken depoda kalan elma miktarını 8 gösteriyor, ben satış için 6 tanesini ekleyince problem çıkıyor. Database-de Elma satırları ikisi de 2 beraber oluyor.
nasıl yapa bilirim acaba, satış ekleyince İD numarası daha küçük olan satırdan başlasın update etmeğe, ama database-de miktar hep 0-ın üzerinde kalsın. Yani İD-5 te 3 tane varsa, onu alsın, İD-6 da 5 varsa ondan da 3-nü alsın, sonuçta database-de 2 Elma kalmış olsun. Ve miktar field-i 0-ın altına inmesin.
3 gündür düşünüyorum, ortada birşey yok.
Önceden teşekkürler.
SQL Duplicate rows update probemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- jafari1983
- Üye
SQL Duplicate rows update probemi
"Əlini (ə.) şah, Muhammədi (s.) padişah bilməyən Allahı da tanımaz!"
Re: SQL Duplicate rows update probemi
Kayıtları update etmek yerine satışları negatif sayı olarak girebilirsiniz. Kalan miktarıda tüm elmaları toplayarak bulabilirsiniz.
Asıl kullanım şekli şu şekildedir, girişler ve çıkışlar ayrı ayrı tutulur, yani bir sütun daha eklersiniz işlem tipi diye, bu alana alış yada satış olduğunu belirtirsiniz. ona göre SQL ile toplayarak son stok durumunu getirirsiniz. Çok fazla ürün varsa, ayrıca başka bir tabloda son stok durumu sürekli tutulur, alış yada satış yapıldığında son durum sadece update edilir.
Asıl kullanım şekli şu şekildedir, girişler ve çıkışlar ayrı ayrı tutulur, yani bir sütun daha eklersiniz işlem tipi diye, bu alana alış yada satış olduğunu belirtirsiniz. ona göre SQL ile toplayarak son stok durumunu getirirsiniz. Çok fazla ürün varsa, ayrıca başka bir tabloda son stok durumu sürekli tutulur, alış yada satış yapıldığında son durum sadece update edilir.
- jafari1983
- Üye
Bu hiç aklıma gelmemişti, çook teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Tamamen mantıksal bir iş. Peki, ben edit.box-lara girilen sayıların proğram tarafından hep negatif alqılanmasını nasıl sağlaya bilirim ?
"Əlini (ə.) şah, Muhammədi (s.) padişah bilməyən Allahı da tanımaz!"
-1 ile çarparak