delphi de oyun program yapabilme...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ErKaM
Üye

delphi de oyun program yapabilme...

Mesaj gönderen ErKaM »

arkadaşlar ben bu forum a yeni üye oldum ve sizle sorunumu paylaşmak isterim ben delphi de bir program bi oyun veya buna ben zer örneğin yılan oyunu veya paint programı gibi birşeyler yapmam gerekiyor öğretmenimiz proje ödevi gibi bşey verdi bana bu konuda yardımcı olursanız en kolay yapılışlı program flan çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: delphi de oyun program yapabilme...

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Öncelikle hoşgeldin, Delphi veya başka bir dilde uygulama geliştirmek tamamen ihtiyaçlara ve paralelinde senin yaratıcılığına kalmıştır, burda yapılan şey sorununa çözümü bulmaktan ziyade çözüm bulabileceğin yolları söylemektir.Sana benim yapmadığım arşivimden çıkan örnek bir dosya gönderiyorum bunu incele ve tavsiyem daha iyisini yap.
Kolay Gelsin..

http://rapidshare.com/files/422924043/p ... delphi.rar

(Dosya boyutu aştığı için Rapid e upload ettim)
UWESIS CORPORATION
qamyoncu
Üye

Re: delphi de oyun program yapabilme...

Mesaj gönderen qamyoncu »

Forumumuza hoşgeldin :)

Seviyeni bilmiyorum fakat oyun programlamak orta seviye işi bile değildir. Gözünü korkutmasın bu, programcılık ile uzun yıllar uğraştıktan sonra elbette sen de oyun yapabileceksin :)

Paint tarzı program dersen bakman,kendini geliştirmen veya öğrenmen gereken birkaç başlık var derim :
-TCanvas sınıfı
-Çizimlerde Buffer mantığı
-Fareyi iyi kullanma. onMouseMove, onMouseDown, onMouseUp yordamları.
-Tabi gelişmiş birşey yapacam diyorsan (gelişmişten kastettiğim photoshop falan değil :lol: her çizimi ayrı bir nesne olarak görmek) nesne tabanlı bir program oluşturmalısın, bunun için de yeni Class'lar oluşturmalısın.

Bunların hepsi internette benzer şekilde aramalar ile kolaylıkla bulunabilecek önemli başlıklar.

CiTiZEN örnek bir program göndermiş, ondan esinlenerek olaya başlayıp takıldığın yerleri buraya sormalısın. Böylelikle o programdan çok daha iyi birşey yapabileceğini göreceksin. Kolay gelsin. İyi günler. :)
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'