yapmak istediğim şey biraz mantıksız gelebilir. ancak nedenini bilemediğim bir sebepten dolayı türkçe karakterleri bozuk şekilde yazmazsam yapmak istediğim şey olmuyor.
veritabanından çektiğim bazı bilgileri xml dosyasına kaydediyorum.kayıt işlemini bir richtext'e satır satır eklediğim bilgileri xml uzantısı ile kaydederek yapıyorum.
belki bilirsiniz bu hazırladığım dosya UYAP da e-takip olarak kullanılacak. yazdığım programın eski versiyonu türkçe karakterleri bozuk şekilde kaydediyor ve sorunsuz çalışıyor benim yazdığım programda ise türkçe karakterler düzgün çıkıyor ama dosya çalışmıyor. örnek olarak verecek olursam
olması gereken(türkçe karakterler bozuk)
Kod: Tümünü seç
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<exchangeData>
<exchangeHeader versiyon="1.1" />
<dosyalar>
<dosya
id="dosya_143"
dosyaTipi="Genel İcra Dairesi"
dosyaTuru="0"
takipTuru="0"
takipYolu="1"
takipSekli="0"
alacaklininTalepEttigiHak="nin tahsil tarihine kadar asıl alacağa işleyecek %15 faizi, masraf, vekalet ücreti ile tahsili. Kısmi ödemelerin B.K. 84 uyarınca öncelikle faize ve masraflara mahsuben hesaplanması isteminden ibarettir"
Kod: Tümünü seç
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<exchangeData>
<exchangeHeader versiyon="1.1" />
<dosyalar>
<dosya
id="dosya_773"
dosyaTipi="Genel İcra Dairesi"
dosyaTuru="0"
takipTuru="1"
takipYolu="1"
takipSekli="0"
alacaklininTalepEttigiHak="nin tahsil tarihine kadar asıl alacağa işleyecek %15 faizi, masraf, vekalet ücreti ile tahsili. Kısmi ödemelerin B.K. 84 uyarınca öncelikle faize ve masraflara mahsuben hesaplanması isteminden ibarettir"
türkçe karakterler bozuk olan bilgilerin geldiği veritabanı sql server ve collation'u Turkish_CI_AS ve bu program delphi 7 de yazılmış
türkçe karakterler düzgün olan bilgilerin gediği veritabanı firebird ve font chars set'i TURKISH_CHARSET ve bu program delphi 2010 da yazılıyor.
kısacası arkadaşlar örnekde gördüğünüz gibi DÜZGÜN OLAN TÜRKÇE KARAKTERLERİ NASIL BOZARIM.
herkese iyi çalışmalar