sql date insert ve update

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Ahmet ALTUNTAŞ
Üye

sql date insert ve update

Mesaj gönderen Ahmet ALTUNTAŞ »

merhaba arkadaşlar
sql server üzerine tarih alanını date fieldına kaydedıyorum.Fakat kullanıcı tarihi gün ay yıl olarak girmek ve o şekilde görmek istiyor.Bunun icin ne yapmam gerek yardımcı olabılırmısınız.
Ahmet ALTUNTAŞ
MCP - MCTS
MCSA+S - MCSE+S

Başarı Bir Yolculuktur, Varış Noktası Değil...!
Kullanıcı avatarı
a.mikayil
Üye

Re: sql date insert ve update

Mesaj gönderen a.mikayil »

Ben şöyle yapardım:Gün ve ay için combobox kontrolü koyup içlerine sabit değerleri yazardım.(Yıl için de combobox olursa yanlış tarih girme rıskini neredeyse tamamen gidermiş olursunuz). Diyelim kullanıcı ComboboxGün'den 23, ComboBoxAy'dan Ekim, ComboBox yıldan da 2009 seçti. Önce ComboboxAy' ın İtemIndex'ine bakarak kaçıncı ay olduğuna karar veririz. (Her halde Ekimin indisi 9 olur.Kaçıncı ay olduğunu indis numarasının üzerine 1 ekleyerek bulabilir ve string bir değişkene atabiliriz.Eğer tek rakamlıysa önünü 0 atarız ). O zaman şöyle olur:23 10 2009.Daha sonra StrToDate fonksiyonuyla tarihe çeviririz.

MyDate:=StrToDate(ComboboxGun.text+'/'+AyDeğişkeni+/+ComboboxYıl.text);

Sonra da MyDate'i veri tabanına göndeririz.Veri tabanından alırken de yine buna benzer tersden bir işlem yaparız. Yani zor değil
İstikrar sürsün, Türkiye'm büyüsün inşallah.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

hangi dili kullanıyorsun bilmiyorum ama 3 tane numeric edit koyup ordan direk alana kayıt edebilirsin. Bunun neresi sorun anlamadım ?

Burdaki değerleri direk editlerden alman yeterli olacak. Tarihi de ayrı editlerde kullanmak içinde decodedatetime kullanman yeterli

Kod: Tümünü seç

myDateTime := EncodeDateTime(2009, 11, 28, 14, 23, 12, 000);
Kullanıcı avatarı
Ahmet ALTUNTAŞ
Üye

Mesaj gönderen Ahmet ALTUNTAŞ »

Kod: Tümünü seç

CONVERT(varchar(50),SonKulT,104)
teşekkür ederim arkadaşlar
Ahmet ALTUNTAŞ
MCP - MCTS
MCSA+S - MCSE+S

Başarı Bir Yolculuktur, Varış Noktası Değil...!