Firebird.conf

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Firebird.conf

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar firebird.conf dosyasını default olarak mı kullanıyorsunuz yoksa yaşadığınız sorunlara ve gereksinimlere özel olarak ayarlarını değiştirdiğiniz Firebird.conf dosyası olan varmı?Varsa buraya atabilir mi?
Teşekkürler.....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Firebird.conf

Mesaj gönderen mussimsek »

Ben birkaç kere müdahele de bulunmuştum. Event kullandığım bir projede

RemoteAuxPort = 0

satırını güncellemiştim. Yaşadığınız bir sorun mu var? Özel birşey arıyorsanız, ona göre çözüm önerileri olabilir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Sorun 1:Müşteri beyanına göre Program bir süre kullanılmayınca db bağlantısı kopuyor ve görev yöneticisi haricinde kapatılamıyor...
Sorun 2:Müşteri beyanına göre(Her ne kadar bunun olduğuna inanmasam da) bazen kayıt yapmıyor yani müşteri kaydettiği kaydı bulamıyor.Ama hata mesajı da vermediğini söylüyor.Şahsi kanaatim böyle bir şey olduğunda mutlaka bir hata mesajı döneceği....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Firebird'te bu tarz bir sorun duymadım. Sürekli tekrarlayan bir sorun olsa tespiti kolay ama bazen kayıt etmiyor gibi ifadeler çok muallak.

Firebird'te bildiğim kadarıyla bir connection timeout yok. Yani program kullanılmayınca bağlantının kesilmesi olayı olmaz. Ayrıca bağlantı kesilse bile niye sadece görev yöneticisi ile kapanacak şekilde kitlensin? Bilgisayar ile ilgili bir takım sıkıntılar var gibi.

* Firebird.log dosyasını bir inceleyin. Sorunu tespit etmede işe yarar bir bilgi olabilir.
* Kullanıcının internet erişimi varsa teamviewer gibi bir programla erişip bu kitlenme olayını bir de siz görün. Kullanıcının ifade etmediği tespitleriniz olabilir.

Kolay gelsin.