Poliçe Bitiş tarihi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
çetinkaya

Poliçe Bitiş tarihi

Mesaj gönderen çetinkaya »

Merhaba arkadaşlar; bir poliçe takip progrmı yazmaktayım , fakat poliçe tarihinin bitimine son 3 gün kala bazı bilgileri başka bir formdaki Gridde Görütülemek istiyorum biraz uğraştım ama pek beceremedim biraz yardımcı olursanız seviniirm....:

Var
tarih1,tarih2:Integer;
Form3.IBTable1.RzDbDateTimePicker1; // Poliçe başlangıç tarihinin girildiği component
Form3.IBTabel1.RzDbDateTimePicker2; // poliçe bitiş tarihinin giirldiği component
tarih1:RzDbDateTimePicker1= poliçe başlangıç tarihi
tarih2:RzDbDateTimePicker2 = poliçe bitişl tarihi
Form 4 de ki dbGrid de tarih 2 ye girilen tarihi bitimine son 3 gün kala o kişinin
ID,adı,soyadı,poliçe türü , poliçe bitiş tarihi , v.s bilgiler yer alacak acaba bunu nasıl yaparım.. ??

Tarih için raize componentlerini kullandım. Veirtabanım firebird.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: Poliçe Bitiş tarihi

Mesaj gönderen CiTiZEN »

tarihi integer değilde TDAte türünden tanımlasanız karşılaştırma içinde DateUtils i uses e ekledikten sonra comparedate fonksiyonunu inceleseniz daha kararlı olur aynı zamanda TDate integer işlemi de destekler yani TDate e tanımladığınız bir tarihten sayılar çıkartıp ekleyebilirsiniz.
UWESIS CORPORATION
çetinkaya

tşk ederim hocam verdiğiniz cevap için..
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Şu şekilde:

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var tarih,tarih1:TDate;
begin
tarih:=Date;//geçerli tarihi alın
tarih:=IncDay(tarih,3);  //kaç gün öncesinden haber verilecek, ben 3 girdim bunun yerine integer olarak tarih+3 gibi de girilebilir
tarih1:=DateTimePicker1.Date; //kıyaslanacak tarihi al, ben datetimepickerdan aldım siz veritabanından alın
if (CompareDate(tarih1,tarih)=-1) or (CompareDate(tarih1,tarih)=0) then   //-1, 1. tarih 2. tarihden düşükse, 0 ise iki tarih birbirine eşitse
begin
   ShowMessage('Uyarı poliçe tarihi gelmiş');
   Label.Caption:='Uyarı: Police tarihi gelmiş';
//vs..
end;
UWESIS CORPORATION
çetinkaya

tşk ederim cıtızen hocam sağol...