unidac query master detail
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
unidac query master detail
unidac da master detail tablo yapan oldumu arkadaşlar. firebird veri tabanı ile bağlantılı. generatör kullanıyorum. mastera kayıt açıyorum masterı kaydettiğimde detail e kayıt açıyorum kaydetmek istediğimde master ın idsini görmüyor.
Re: unidac query master detail
unidac ile benimde şuanda üzerinde çalıştığım bir proje var ve veritabınıda firebird master-detail olayı aynı aslında bir değişme yok.
detail tablonun object inspectordaki mastersourcesini master tablonun datasourcesine bağla iki tablodada aynı tipte bir id alanın yada bağlantıyı kuracağın bir alanın olmalı
master field seçeneğindeki 3 noktaya tıkla açılan pencerede iki tablodaki bir birine bağlayacağın id alanlarını seç ve add butonuna tıkla.
yapman gereken iş bu kadar.
detail tablonun object inspectordaki mastersourcesini master tablonun datasourcesine bağla iki tablodada aynı tipte bir id alanın yada bağlantıyı kuracağın bir alanın olmalı
master field seçeneğindeki 3 noktaya tıkla açılan pencerede iki tablodaki bir birine bağlayacağın id alanlarını seç ve add butonuna tıkla.
yapman gereken iş bu kadar.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.