Firebird Bilen
Firebird Bilen
Arkadaslar Firebirde kayıt yaptıgımda anında yansımıyor programı kapatıp acmam lazım IBTransaction1 autostopaction özelliğini ve deafult ozelliğini commit yaptım yınede olmadı.
Firebird veri tabanında nasıl setup olusturulur acıklayıcı bır sekılde anlatır mısınız.ben setup olusturdum yol bulunamıyor dıyor.Yardımlarınızı rıca edıyorum.
Firebird veri tabanında nasıl setup olusturulur acıklayıcı bır sekılde anlatır mısınız.ben setup olusturdum yol bulunamıyor dıyor.Yardımlarınızı rıca edıyorum.
Re: Firebird Bilen
ilk sorunun cevabından emin değilim, bu yüzden ikincisine yanıt vermeye çalışacağım:
1- Programdan veritabanının ayarlarını vs. yaptıktan sonra vt bağlantısını kes (database.connected=false ve database in filename kısmını sil, boş bırak)
2- programın 1 makinede çalışacaksa bir ini dosya oluştur oraya kurulumdan sonraki veritabanı yolunu yaz
3- programını ini dosyadaki yönergeleri alıp (database yollarını) programında database bileşenine yazacak şekilde ayarla
4- programı bu şekilde compile et
5- firebirdin çalışması için serverin kurulması gerek forumda aratırsan nasıl kurulacağına dair başlıklar bulabilirsin
kabaca ilk aklıma gelenler bunlar.Kolay Gelsin.
1- Programdan veritabanının ayarlarını vs. yaptıktan sonra vt bağlantısını kes (database.connected=false ve database in filename kısmını sil, boş bırak)
2- programın 1 makinede çalışacaksa bir ini dosya oluştur oraya kurulumdan sonraki veritabanı yolunu yaz
3- programını ini dosyadaki yönergeleri alıp (database yollarını) programında database bileşenine yazacak şekilde ayarla
Kod: Tümünü seç
if fileexist(ini.readstring('vt','vt1','')) then //dosya var mı kontrol et
begin
database.filename:=ini.readstring('vt','vt1','');//database bileşeninin dosya yolunu ini den al
database.connected:=true;//database bileşenini dosyaya bağla
transaction.active:=true;
dataset (veya query ne kullanıyorsan).active:=true;
end
else
showmessage('Vt bulunamadı, yolu kontrol edin...');
5- firebirdin çalışması için serverin kurulması gerek forumda aratırsan nasıl kurulacağına dair başlıklar bulabilirsin
kabaca ilk aklıma gelenler bunlar.Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
Hocam teşekkür ettim.Ellerine sağlık
hocam yaptım olmuyor.bı yardım lütfen
s.a.
bu forumda firebird bilen kişi sayısı az olduğu için sorunuza böyle cevap almanız biraz zor olur. başlığa düzgün bişeyler yazında insanların ilgisini çekip sorunuzu okusunlar.
yada forum kurallarını okuyun sorunuzun başlığını ona göre ayarlayın.
kolay gelsin.
bu forumda firebird bilen kişi sayısı az olduğu için sorunuza böyle cevap almanız biraz zor olur. başlığa düzgün bişeyler yazında insanların ilgisini çekip sorunuzu okusunlar.
yada forum kurallarını okuyun sorunuzun başlığını ona göre ayarlayın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Dataset veya Query veya Table hangi nesneyi kulalnıyorsan afterpost ve afterdelete olayına "tansaction_adı.CommitRetaining;" yaz.. problemin düzelecektir.. (Transction_adı.. Szin IBTransaction nesnesine verdiğiniz isim..) Sevgiler..
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
@sair;
hoşgeldin uzun zamandır görünmüyordun nerelerdeydin.
hoşgeldin uzun zamandır görünmüyordun nerelerdeydin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Hoş bulduk..
Abi sorma.. Emekli oldum.. İşteri açtım.. Bi sürü şey oldu..
O yüzden uzun süredir bakamadım...
Sevgiler...
Abi sorma.. Emekli oldum.. İşteri açtım.. Bi sürü şey oldu..
O yüzden uzun süredir bakamadım...
Sevgiler...
sair teşekkür ederim ellerine sağlık çok sağol.Birde şu setup oluşturmada yardım eder misin?
rica ederim.. Valla setup konusunda bilgim yok.. ben basitçe programın database yolunu bi text dosyadan okutuyorum.. firebirdü kurup exe ile text dosyasını kopyalıyor öyle çalıştırıyorum.. Setup la falan uğraşmıyorum.. Sevgiler...
Setup oluşturmak aslında çok basit ve Programların daha hoş ve profesyonel gözükmesini sağlıyor. Installaware veya yeni Installshield gayet güzel.