merhaba arkadaşlar
quick report dosyalarını excele convert edecek bir program lazım internetten araştırdım ama hiç bir program bulamadım gösterici dışında, bu işi görecek bir program bileniniz varsa yardımlarını rica ederim...
iyi çalışmalar
quick report dosyasını exele dönüştürme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
quick report dosyasını exele dönüştürme
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Re: quick report dosyasını exele dönüştürme
sanırım bu noktadan sonra OCR programları işinizi görür. Quickreport kullanmak yerine direk excel dosyası oluşturun yada excele atın.
quickreport yerine fastreport kullanırsan içinde entegre excele gönderme özelliği var.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Gnostice tarzı export bileşen setlerini incelemekte fayda var.
Şaban Şahin AKMAN
- huseyinert
- Üye
yanıtlarınız için teşekkür ederim
mkysof arkadaşıma öncelikle OCR programları dediği programları nereden indirebilirim ben bulamadım ve doğrudan exceli kullanmamı önermiş bunu nasıl yapabilirim
orhan arkadaşımda fast rerotu kullanmamı önermiş fast repor kullandığım yerler var programımda execele aktarma gibi birşey göremedim fast reportta nasıl yapılıyor bu işlem acaba ?
iyi çalışmalar.
mkysof arkadaşıma öncelikle OCR programları dediği programları nereden indirebilirim ben bulamadım ve doğrudan exceli kullanmamı önermiş bunu nasıl yapabilirim
orhan arkadaşımda fast rerotu kullanmamı önermiş fast repor kullandığım yerler var programımda execele aktarma gibi birşey göremedim fast reportta nasıl yapılıyor bu işlem acaba ?
iyi çalışmalar.
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
s.a.
bildiğim kadarı ile quicrep in ücretli versiyonlarında excel olarak kaydetme opsiyonu vardı.
bildiğim kadarı ile quicrep in ücretli versiyonlarında excel olarak kaydetme opsiyonu vardı.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Merhaba.
Aslında Excel çıktılarını Excel OleAutomation ile direkt excel'e çıkartarak yapmak oldukça estetik sonuçler veriyor ama, aşağıdaki şekilde dener misin. c: sürücüsünde bir dosya oluşması lazım. Onu Excel ile açınca formatında sorun olmuyorsa işini görecektir.
Aslında Excel çıktılarını Excel OleAutomation ile direkt excel'e çıkartarak yapmak oldukça estetik sonuçler veriyor ama, aşağıdaki şekilde dener misin. c: sürücüsünde bir dosya oluşması lazım. Onu Excel ile açınca formatında sorun olmuyorsa işini görecektir.
Kod: Tümünü seç
Uses QRExport;
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
QuickRep1.ExportToFilter( TQRXLSFilter.Create( 'c:\text.xls' ) );
end;