mssql ve zeos

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
k36madman
Üye

mssql ve zeos

Mesaj gönderen k36madman »

merhaba, mssql e delphi 7 de "zeos 6.6.6-stable" ile bağlantı kuruyom, zquery ile işletilen sql kodlarının sonucunu nasıl görebilirim? yani, etkilenen kayıt sayısını görmek istiyorum.
ZQUERY nin RowsAffected fonksiyonu var ama, devamlı sıfır geliyor. bu fonksiyon nasıl kullanılır yada başka bir yolu varmıdır etkilenen kayıt sayısını görmek için?
şimdiden teşekkürler cevaplar için..
akdatilla
Üye

Re: mssql ve zeos

Mesaj gönderen akdatilla »

Merhaba
SQLServer için adoquery veya doğrudan bağlantı sağlayan başka bir bileşen paketini kullansan iyi olur.
Kullandığın zeos bileşen paketi hatalı olabilir.
Ben o bileşen paketini mysql'e bağlanmak için kullanmıştım ve bazı hatalar ile karşılaştım onun için kullanmamanı tavsiye ediyorum.
k36madman
Üye

teşekkürler önerin için akdatilla. biraz geç cevap yazdım :(
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Genel olarak Query bileşenlerinin ExecSQL metodu aslında integer tipli bir fonksiyondur. Bu fonksiyonla çalıştırılan sorgudan, sonuç olarak etkilenen kayıt sayısının geliyor olması lazım ama zeos bileşenleriyle hiç ilgilenmediğim için aynı durum bu bileşen için de geçerli midir pek bilemiyorum.
Şaban Şahin AKMAN

günaydın, akdatilla nın önerisiyle ado bileşenlerini kullanmaya başladım ve sorun çıkarmıyor.