merhaba, mssql e delphi 7 de "zeos 6.6.6-stable" ile bağlantı kuruyom, zquery ile işletilen sql kodlarının sonucunu nasıl görebilirim? yani, etkilenen kayıt sayısını görmek istiyorum.
ZQUERY nin RowsAffected fonksiyonu var ama, devamlı sıfır geliyor. bu fonksiyon nasıl kullanılır yada başka bir yolu varmıdır etkilenen kayıt sayısını görmek için?
şimdiden teşekkürler cevaplar için..
mssql ve zeos
Re: mssql ve zeos
Merhaba
SQLServer için adoquery veya doğrudan bağlantı sağlayan başka bir bileşen paketini kullansan iyi olur.
Kullandığın zeos bileşen paketi hatalı olabilir.
Ben o bileşen paketini mysql'e bağlanmak için kullanmıştım ve bazı hatalar ile karşılaştım onun için kullanmamanı tavsiye ediyorum.
SQLServer için adoquery veya doğrudan bağlantı sağlayan başka bir bileşen paketini kullansan iyi olur.
Kullandığın zeos bileşen paketi hatalı olabilir.
Ben o bileşen paketini mysql'e bağlanmak için kullanmıştım ve bazı hatalar ile karşılaştım onun için kullanmamanı tavsiye ediyorum.
teşekkürler önerin için akdatilla. biraz geç cevap yazdım 

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Genel olarak Query bileşenlerinin ExecSQL metodu aslında integer tipli bir fonksiyondur. Bu fonksiyonla çalıştırılan sorgudan, sonuç olarak etkilenen kayıt sayısının geliyor olması lazım ama zeos bileşenleriyle hiç ilgilenmediğim için aynı durum bu bileşen için de geçerli midir pek bilemiyorum.
Şaban Şahin AKMAN
günaydın, akdatilla nın önerisiyle ado bileşenlerini kullanmaya başladım ve sorun çıkarmıyor.