Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim; (Kodlu alanları düzelttim)
Verdiğiniz kodun ;
Kod: Tümünü seç
insert into detaytablo(masterbaglantialani,alan1,alan2....)values(qry1dekalanindegeri,deger1,deger2...)
masterbaglantıalanı kısmını eklediğimde invalid parameter yani geçersiz parametre hatası veriyor.
qry2 unit alanına yazdığım kod;
Insert into detaytablo (detayalan1,detayalan2...) select verialınantabloalanı1, verialınantabloalanı2.... from verialınantablo
Sizin verdiğiniz koda göre;
insert into detaytablo(masterbaglantialani,alan1,alan2....)values(qry1dekalanindegeri,deger1,deger2...)
kısmına yazabileceğim bir şey yok. Master tablonun ilgili alanı otomatik artan değer alıyor. Ayrıca values devreye girdiğinde select hata veriyor.
Başka bir konu.
Insert into detaytablo (alan1,alan2....) Select verialınantabloalanı1, verialınantabloalanı2.... from verialınanmastertablo inner join verialınandetaytablo on verialınanmastertablo.ortakalan=verialınandetaytablo.ortakalan
Yukarıdaki kodda kullandığım
ile tek tabloya veri alma işini master detail tablodan sorunsuz yapabiliyorum.
Aslında bunun tam tersini yapmak istiyorum (Master detaile tek tablodan veri almak)
ve
kullanarak yukarıdaki kodu tam tersine çevirebilsem sorun hallolacak ama düzgün şekilde nasıl çevirebileceğimi bilmiyorum.