Firebird de kullanılan sayfalar kb karşılığı nasıl bulunur.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
herokonya
Üye

Firebird de kullanılan sayfalar kb karşılığı nasıl bulunur.

Mesaj gönderen herokonya »

S.a arkadaslar hepinize kolay gelsin.
Benim sormak istediğim konu firebird de db oluştururken sayfa boyutu tanımlıyoruz.db ihtiyacı olan kadar kullanıyo biz limit olarak 4096 page tanımladık örneğin db yi kullanan user bunun 950 page ni kullanıyo userın kullandığı 950 page i kb cinsine nasıl çevirebilirim (üst limitle kullanılan limiti çarparakmı bulacaz bana bi fikir verimisiniz )biraz karışık oldu sanırım ama kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum. tşk

not:bana vereceği sonuç şu yani
kulanan= user
okuduğu/ yazdığı sayfa= 950
okunan sayfa değeri=1024kb (yani benim userım db üzerinde bu kadarlık bi işlem yürütmekte benim almak istediğim bu)

yada 1 page in boyutunu bilen varsa ordanda ben bulabilirim. :?:
herokonya
Üye

Re: Firebird de kullanılan sayfalar kb karşılığı nasıl bulun

Hocam yardım edecek kimse yok mu önemli bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi lütfen. :roll:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

benim bildiğim kadarıyla, bahsetmiş olduğunuz page size başka bir işe yarıyor. kullanılan database boyutu zaten işletim sisteminin izin verdiği değerle sınırlıdır. Buradaki dökümanı okuyabilirsiniz:http://ibdeveloper.blogspot.com/2008/09 ... in-my.html
Kısaca söylemek gerekirse, pagesize parametresi firebirdin verileri binary olarak kaydederken kullandığı yapıyı belirliyor.
herokonya
Üye

Teşekür ederim hocam elinize sağlık.
:bravo: :alkis: