CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.
Merhaba üstâdlarım. Herkese öncelikle kolay gelsin. Benim sizden öğrenmek istediğim şu olacak. CxGrid'in multiselect özelliğiyle seçilen birden fazla satırın başka bir tabloya aktarılması konusunda takıldım. Forumda ve google amcada biraz araştırdım fakat tutarlı bir çözüm bulamadım ya da bu saatte araştırmanın ve uykusuzluğun verdiği birşey de olabilir
Yani Stok isimli tablodan seçtiğim birden fazla satırın Stok1 isimli tabloya aktarılması hakkında yardımınızı rica ediyorum. Kullandığım db Firebird. Allah (c.c.) herkesin yâr ve yardımcısı olsun.

Re: CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.
Selam;CxGridin Stok tablosuna bağlı olduğunu düşünürsek..
Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows.DisplayTexts[0] = ilk sütundaki fieldin değerini alır..
Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows.DisplayTexts[1] =ikinci sütundaki alanın değerini alır..
kendine göre revize edersin..
Kod: Tümünü seç
var
i:integer;
begin
for I := 0 to Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRowCount - 1 do begin
STOK1TABLO.append;
STOK1TABLOSTOKKODU.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[0];
STOK1TABLOSTOKADI.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[1];
STOK1TABLOBIRIM.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[2];
..
..
STOK1TABLO.post;
end;
end;
Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows.DisplayTexts[1] =ikinci sütundaki alanın değerini alır..
kendine göre revize edersin..
En son serkan tarafından 29 Eki 2010 10:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Üye
Re: CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.
teşekkürler hocam müsait anda deneyeceğim. çok saolun.