CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sirdragonblack
Üye

CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.

Mesaj gönderen sirdragonblack »

Merhaba üstâdlarım. Herkese öncelikle kolay gelsin. Benim sizden öğrenmek istediğim şu olacak. CxGrid'in multiselect özelliğiyle seçilen birden fazla satırın başka bir tabloya aktarılması konusunda takıldım. Forumda ve google amcada biraz araştırdım fakat tutarlı bir çözüm bulamadım ya da bu saatte araştırmanın ve uykusuzluğun verdiği birşey de olabilir :D Yani Stok isimli tablodan seçtiğim birden fazla satırın Stok1 isimli tabloya aktarılması hakkında yardımınızı rica ediyorum. Kullandığım db Firebird. Allah (c.c.) herkesin yâr ve yardımcısı olsun.
serkan
Üye

Re: CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.

Mesaj gönderen serkan »

Selam;CxGridin Stok tablosuna bağlı olduğunu düşünürsek..

Kod: Tümünü seç

var
i:integer;
begin
for I := 0 to Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRowCount - 1 do begin
STOK1TABLO.append;
STOK1TABLOSTOKKODU.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[0];
STOK1TABLOSTOKADI.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[1];
STOK1TABLOBIRIM.Text:=Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows[i].DisplayTexts[2];
..
..
STOK1TABLO.post;
end;
end;
Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows.DisplayTexts[0] = ilk sütundaki fieldin değerini alır..
Grid1DBTableView1.Controller.SelectedRows.DisplayTexts[1] =ikinci sütundaki alanın değerini alır..

kendine göre revize edersin..
En son serkan tarafından 29 Eki 2010 10:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
sirdragonblack
Üye

Re: CxGrid MultiSelect özelliği hakkında küçük bir problem.

Mesaj gönderen sirdragonblack »

teşekkürler hocam müsait anda deneyeceğim. çok saolun.