QReport ile Raporlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
çetinkaya

QReport ile Raporlama

Mesaj gönderen çetinkaya »

S.A Arkadaşlar ;
Bir veresiye defteri projem var şimdi bu projede hesap defteri diye bir form (modül) var. Bu formda dbEditler ve dbGrid var. DBEditlerde müşterinin adı,soyadı v.s bilgiler yazıyor.Gridde ise o kişinin hangi tarih ve saatte ne alıp ne sattğı kısaca borç bilgileri görünüyor. Şimdi bende QREport ile yazdır deyince bu bilgileri yazdırmak istiyorum edit lerdeki bilgiyi yazdırıyorum ama dbgridde ki hesap ayrıntılarnı yazdıramıyorum yardımcı olursanız seviniirm...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: QReport ile Raporlama

Mesaj gönderen mkysoft »

gridi yazdırabilmeniz için aynı verileri taşıyan bir dataset nesnesin olması lazımki bunu qreporttaki gride gönderebilesiniz. tavsiyem memtable nesnelerini kullanarak işlediğiniz verileri oraya yazmanız. aynı memtable'ı qreporta bağlayabilirsinde.
çetinkaya

yav abicim öncelikle cevabın için tşk ederim.Valla Allah seni inandırsın 2 haftadır bu sorunla uğraşıyorum am ahiç kims eyardım etmiyor :( Ben İnterbase componetleri kullanıyorum bu işi nasıl yaparız Allah rızası için bir yardım etsen :( ...
çetinkaya

yav arkadaşlar Allah rızası için şunun ne olduğunu bilen birisi varsa söykesin hayat memat meselesi . : :( :( :(
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

uzun uzun anlatacak vaktim olmadığı için geçenlerde yine formda yazmak üzere bir k itap buldum (yasal olup olmadığını bilmiyorum, değilse adminler lütfen silsinler) pdf formatındaki bu kitapta qrep yazıp aratın bi orda nasıl raporlanacağına dair detaylı bilgi verilmiş
http://rapidshare.com/files/16789137/delphi.zip.html

Kolya Gelsin.
UWESIS CORPORATION
çetinkaya

cıtızen hocam bahsettiğiniz e-book zirvedeki beyinler kitabı yani delphi 7 için yazılmış genel bir kitap neyse ilginiz için tşk ede3rim...
çetinkaya

mkysoft yazdı:gridi yazdırabilmeniz için aynı verileri taşıyan bir dataset nesnesin olması lazımki bunu qreporttaki gride gönderebilesiniz. tavsiyem memtable nesnelerini kullanarak işlediğiniz verileri oraya yazmanız. aynı memtable'ı qreporta bağlayabilirsinde.

ftp://ftp2.developpez.biz/developpo/del ... eprise.exe hocam bu linkden bahsettiğniz componenti indirdim acaba bu işşi sizin dediğiniz bileşen ile nasıl yaparız biraz yardımcı olurmsunuz ..??
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Nasıl bir tablo yapın var bilmiyorum ama sana kısaca anlatayım:

Cari tablosu
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı

Hesap Defteri Tablosu
----------------------------
ID
CariID
IslemNumarası
Adet
fiyat
Tarih

yapacağın iş hesap defteri tablosundaki Cari ID alacaksın ve raporun detay bandında göstereceksin. Üst bilgi olarak da cari tablosuna bağlayacaksın

Örnek bir kod vermek gerekirse

Kod: Tümünü seç

Select * from Cari where Kod = 100

Select * from HesapDefteriTablosu where CariID = 100  
// buradaki 100 yerine = :CariID veya = @CariID yazarak artık hangi bileşeni kullanıyorsan ona göre parametre göndereceksin

eğer tarih aralığı da ekleyeceğim dersen en sonuna and Tarih = '01.01.2010' veya büyük küçük eşit ile belirli tarih aralığını filtreleyebilirsin
çetinkaya

Cari tablosu
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı

tablo yapım şekilde ama ben mkysoft hocamızın dediği daha iyi olur dedim onun için onun dedii şekilde nasıl yaparız demiştim ??? dbGrdi yazdırmak istiyorum.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Muhtemelen anlaşamıyoruz gridden gelen veriler hangi tablodan geliyorsa oradan bir query çekip rapora bağlayacaksın.
çetinkaya

:D Şimdi abicim mkysoft hocmızın bahsettiği component ile bu işi en kolay nasıl yaparız diyorum ben çünkü o hocamız anladı benim yapmak istediğimi ...bahsettiği componenti buldum kurdum delphiye fakat onun içinde birçok componetn var soruyorum ben..
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

rapor almak için memtable lazım değil ki :)
çetinkaya

ne lazım peki ? mky soft hocanın dediği gibi gridi başka nasıl yazdırabilirim ...???
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

gride gelen bilgiler nereden geliyor ? bir yerde kayıtlı mı değil mi? kayıtlıysa zaten veritabanından sorgu çekeceksin. ama yok o an bilgiler giriliyor ve bunu kayıt etmeden rapor alacağım diyorsan mem table kullanabilirsin.

Bedava mem table

http://www.components4programmers.com/p ... /index.htm
çetinkaya

gride gelen veriler 2 ayrı formdan geliyor. borç ekle ve tahsilat adında 2 tane form var. ve oraya girilen verilerde Firebird vt ye kayıt ediliyor. Ama dbGriddeki veriler bir kaç satırdan oluştuğu için sadece tek bir satırı yazdırıyor dbGriddeki bütün veriler yazdırmıyor şerefsiz :Nevil :Nevil
Kilitli