QReport ile Raporlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QReport ile Raporlama
S.A Arkadaşlar ;
Bir veresiye defteri projem var şimdi bu projede hesap defteri diye bir form (modül) var. Bu formda dbEditler ve dbGrid var. DBEditlerde müşterinin adı,soyadı v.s bilgiler yazıyor.Gridde ise o kişinin hangi tarih ve saatte ne alıp ne sattğı kısaca borç bilgileri görünüyor. Şimdi bende QREport ile yazdır deyince bu bilgileri yazdırmak istiyorum edit lerdeki bilgiyi yazdırıyorum ama dbgridde ki hesap ayrıntılarnı yazdıramıyorum yardımcı olursanız seviniirm...
Bir veresiye defteri projem var şimdi bu projede hesap defteri diye bir form (modül) var. Bu formda dbEditler ve dbGrid var. DBEditlerde müşterinin adı,soyadı v.s bilgiler yazıyor.Gridde ise o kişinin hangi tarih ve saatte ne alıp ne sattğı kısaca borç bilgileri görünüyor. Şimdi bende QREport ile yazdır deyince bu bilgileri yazdırmak istiyorum edit lerdeki bilgiyi yazdırıyorum ama dbgridde ki hesap ayrıntılarnı yazdıramıyorum yardımcı olursanız seviniirm...
Re: QReport ile Raporlama
gridi yazdırabilmeniz için aynı verileri taşıyan bir dataset nesnesin olması lazımki bunu qreporttaki gride gönderebilesiniz. tavsiyem memtable nesnelerini kullanarak işlediğiniz verileri oraya yazmanız. aynı memtable'ı qreporta bağlayabilirsinde.
yav abicim öncelikle cevabın için tşk ederim.Valla Allah seni inandırsın 2 haftadır bu sorunla uğraşıyorum am ahiç kims eyardım etmiyor
Ben İnterbase componetleri kullanıyorum bu işi nasıl yaparız Allah rızası için bir yardım etsen
...

yav arkadaşlar Allah rızası için şunun ne olduğunu bilen birisi varsa söykesin hayat memat meselesi . :

uzun uzun anlatacak vaktim olmadığı için geçenlerde yine formda yazmak üzere bir k itap buldum (yasal olup olmadığını bilmiyorum, değilse adminler lütfen silsinler) pdf formatındaki bu kitapta qrep yazıp aratın bi orda nasıl raporlanacağına dair detaylı bilgi verilmiş
http://rapidshare.com/files/16789137/delphi.zip.html
Kolya Gelsin.
http://rapidshare.com/files/16789137/delphi.zip.html
Kolya Gelsin.
UWESIS CORPORATION
cıtızen hocam bahsettiğiniz e-book zirvedeki beyinler kitabı yani delphi 7 için yazılmış genel bir kitap neyse ilginiz için tşk ede3rim...
mkysoft yazdı:gridi yazdırabilmeniz için aynı verileri taşıyan bir dataset nesnesin olması lazımki bunu qreporttaki gride gönderebilesiniz. tavsiyem memtable nesnelerini kullanarak işlediğiniz verileri oraya yazmanız. aynı memtable'ı qreporta bağlayabilirsinde.
ftp://ftp2.developpez.biz/developpo/del ... eprise.exe hocam bu linkden bahsettiğniz componenti indirdim acaba bu işşi sizin dediğiniz bileşen ile nasıl yaparız biraz yardımcı olurmsunuz ..??
Nasıl bir tablo yapın var bilmiyorum ama sana kısaca anlatayım:
Cari tablosu
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı
Hesap Defteri Tablosu
----------------------------
ID
CariID
IslemNumarası
Adet
fiyat
Tarih
yapacağın iş hesap defteri tablosundaki Cari ID alacaksın ve raporun detay bandında göstereceksin. Üst bilgi olarak da cari tablosuna bağlayacaksın
Örnek bir kod vermek gerekirse
// buradaki 100 yerine = :CariID veya = @CariID yazarak artık hangi bileşeni kullanıyorsan ona göre parametre göndereceksin
eğer tarih aralığı da ekleyeceğim dersen en sonuna and Tarih = '01.01.2010' veya büyük küçük eşit ile belirli tarih aralığını filtreleyebilirsin
Cari tablosu
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı
Hesap Defteri Tablosu
----------------------------
ID
CariID
IslemNumarası
Adet
fiyat
Tarih
yapacağın iş hesap defteri tablosundaki Cari ID alacaksın ve raporun detay bandında göstereceksin. Üst bilgi olarak da cari tablosuna bağlayacaksın
Örnek bir kod vermek gerekirse
Kod: Tümünü seç
Select * from Cari where Kod = 100
Select * from HesapDefteriTablosu where CariID = 100
eğer tarih aralığı da ekleyeceğim dersen en sonuna and Tarih = '01.01.2010' veya büyük küçük eşit ile belirli tarih aralığını filtreleyebilirsin
Cari tablosu
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı
tablo yapım şekilde ama ben mkysoft hocamızın dediği daha iyi olur dedim onun için onun dedii şekilde nasıl yaparız demiştim ??? dbGrdi yazdırmak istiyorum.
---------------
ID
Kod
Adı
Soyadı
tablo yapım şekilde ama ben mkysoft hocamızın dediği daha iyi olur dedim onun için onun dedii şekilde nasıl yaparız demiştim ??? dbGrdi yazdırmak istiyorum.
Muhtemelen anlaşamıyoruz gridden gelen veriler hangi tablodan geliyorsa oradan bir query çekip rapora bağlayacaksın.

rapor almak için memtable lazım değil ki 

ne lazım peki ? mky soft hocanın dediği gibi gridi başka nasıl yazdırabilirim ...???
gride gelen bilgiler nereden geliyor ? bir yerde kayıtlı mı değil mi? kayıtlıysa zaten veritabanından sorgu çekeceksin. ama yok o an bilgiler giriliyor ve bunu kayıt etmeden rapor alacağım diyorsan mem table kullanabilirsin.
Bedava mem table
http://www.components4programmers.com/p ... /index.htm
Bedava mem table
http://www.components4programmers.com/p ... /index.htm
gride gelen veriler 2 ayrı formdan geliyor. borç ekle ve tahsilat adında 2 tane form var. ve oraya girilen verilerde Firebird vt ye kayıt ediliyor. Ama dbGriddeki veriler bir kaç satırdan oluştuğu için sadece tek bir satırı yazdırıyor dbGriddeki bütün veriler yazdırmıyor şerefsiz