Barkod print eden terazi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rahim_azeri
Üye

Barkod print eden terazi

Mesaj gönderen rahim_azeri »

Merhaba arkadashlar.Ben barkod print eden terazi nasil calishir ve o tarezini kendi proqramimla birlikde nasil islete bilirim,lutfen bu terazi haqqinda bilen varsa yazsin...Onceden tesekkurler...!
çetinkaya

Re: Barkod print eden terazi

Mesaj gönderen çetinkaya »

barkod print eden terazi = ???? sanırım marketlerde kullanılan ürünü tartıp ardından ürün ile ilgili barkot veren elektronik terazilerden bahsediyorsun. ? Bu teraziler ilgili ticari program ve bilgisayar ile entegre edilerek kullanılır. yani bahsettiğin terazi bilgisayar direk bağlantılıdır. Ayrıca Ticari programın veritaba nındaki ürünlerin kilosu ve fiyatı terazi nin hafızasında saklıdır. Genelde Vega yazılımları bu şekilde çalışır. Bahsettiğiniz terazi bilgisayarın comportunu yada LPT portuna bağlıdır..
rahim_azeri
Üye

Merhaba ,kardesh eger urnun kodu,adi ve fiyati terazinin hafizasinda varsa ve terazinin verdiyi barkodda hersey aydindirsa ( yani urunun kodu ve miqdari) bu terazinin bilgisayara baqlanmasinda ne onemi var?
çetinkaya

Mesaj gönderen çetinkaya »

şimdi olay şu : hazırladığın programda stok tablosunda mesela zeytin ürünü için ayrı bir tablo oluşturup,orada zeytinin kilosu birim fiyatı v.s şeyler tanımlaman lazım bu gibi bir sisitem bende pek fazla bilmiyorum bu sistemleri..
rahim_azeri
Üye

Kardes,bence her urun ucun bir tablo olusturmaqa gerek yox,terazi boyle barkod verir mesela 2210001010009 surda 22(bayrak kodu) 10001 (urun kodu) 01000(urun kilosu bayrak koddan asili olaraq bu qram ve kiloqram ola bilir) 9 ise control ucun rakamdir....edit box-un change-ne yazirsan ki eger ilk iki rakam 22-ye esitdirse o zaman urunu kodunun 3-cu rakamdan basla 5 rakam sec,bu rakama uyqun urun adini ve fiyatini bul,sonra 8-ci rakamdan basla 5 rakam sec eger kilo qramladirsa su 5 rakami 1000-bol miktara yaz....Boyle bir dusunce nasil?
babyboy
Üye

Mesaj gönderen babyboy »

Benim bildiyime göre barkodlar farklıdır ve farklı alqoritm üzerinde kurulmuşlardır. Meselea EAN-13 -de ilk 3 rakam ülke kodudur, sonrakı 4 rakam yanılmıyorsam, Firmanın kodu, sonrakı 5 rakam ise Firmanın ürünün kodudur.en sondakı 1 rakam ise sınıflandırma (Yoxlama) kodudur. Bu sitede barkod algoritmi hakkında sana yararlı olacak, bilgiler var.

http://www.izafet.com/genel-kultur/1856 ... -eder.html
rahim_azeri
Üye

babyboy..evet EAN-13 barkodlari oyledir,amma ben barkodlu terazinin verdiyi EAN-13 barkodundan bahs edirirm.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
@rahim_azeri;
senin asıl amacın nedir. onu söyle.
Barkod terazilerin bastığı barkodu mu okutmak istiyorsun?
barkod terazinin bilgisayardan nasıl programlanacağını mı soruyorsun?
ne sormak istediğini tam olarak anlayabilmiş değilim.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
rahim_azeri
Üye

@aslangeri ,
barkod terazinin bilgisayardan nasıl programlanacağını bilmek istiyorum...!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

tamam.
bunun için barkod terazinin bilgisayar ile programlanmayı desteklemesi lazım.
istediğin bilgileri terazilerin üreticisinden veya kitapçığından bulabilirsin.
Muhtemelen her terazinin kendine göre bir iletişim protokolü vardır.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Teraziler (uygulamada) programlar aracılığıyla programlanmaz. Hepsinin bu ayarları yapmayı mümkün kılan menüleri ve seçenekleri mevcut. Program tarafından (yine uygulamada) sadece ürün tanımı yapılır ki bunu da üreticinin ve/veya çözüm ortağının çalışma prensibine göre ya arabirim kullanarak yaparsın ya da SDK veriyorlarsa içeriğinde nasıl yapacağını fazlasıyla izah ediyorlar.

Buraya kadar olan bölüm genel bir açıklamaydı ama açıkçası ben hala ne yapmak istediğini anlamadım zira, bir ticari veya sektörel (market otomasyonu gibi) program yazdın/yazıyorsun/yazacaksın ve entegrasyonun nasıl yapılacağını mı soruyorsun yoksa terazi satan bayi ve çözüm ortaklarına teraziyi basitçe programlayabilmeleri için uygulama mı geliştiriyorsun/geliştirmek istiyorsun?
rahim_azeri
Üye

@aLonE CoDeR,
Kardesh,benim bildiyime gore barkod scaner terazinin basdiqi barkoddan urun kodunu ve urun miqdarini okur ve o urunden okuduqu kilo kadar stokdan dusurur, amma bazileri diyorki terazi ile proqram arasinda bir haberlesme olmalidir ki terazi o urunu stokdan dusursun..eger terazi de o urunu stokdan dusururse ve barkod okuyucuda o urunu stokdan dusururse bu zaman bu urun stokdan 2 kez dusumus olmurmu? Fikirimi doqru anlata bildimmi bilmiyorum...
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Belirli bir maka modele göre mi iş yapmaya çalışıyorsun ? hepsinin kendi dökümanları ve haberleşme kodları vardır.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Teraziler stoktan düşme gibi işlemler için kullanılmaz, satışları/çıkışları tutan terazi duymadım görmedim hiç. Sadece ürün kategorisini içeren bayrak kodu, ürün kodu, gramajı ve kontrol kodunu içeren bir barkod basar ve o barkodu yazarkasaya ya da senin yazacağın programda (barkod okucuyla) okuttuğunda işleyerek (senin yazdığın programda ayrıca bu değerleri işlemen gerekir) stoktan düşersin. Olayın bu noktaya geldiğini düşünmememe rağmen şunu da açıklamak gerek, eğer yazarkasadan okutuluyor ve ayrıca senin programından da okutuluyorsa, bunlara paralel olarak sen yazarkasadan ayrıca satışları da çekerek programına işliyorsan ancak o zaman dediğin gibi mükerrer düşme sözkonusu olur vesselam.

Kolay gele.
rahim_azeri
Üye

Teşekkurler kardeş...!