Merhaba arkadaşlar üniversite 1 sınıfındayım vizeler yaklaştı Delphi programında biz pascalı goruyoruz hoca bize 4 tane soru verdi yapmaya çalıştım ama olmadı sizden yardım bekliyorum.
Sorular:
1-Dışardan girilen bir cümle’nin içindeki boşlukların sayısını bulan programı yazınız ?
2-Dışardan girilen bir metnin içindeki kelimelerin ilk harflerini ekrana yazdıran programı yazınız ?
3-Dışardan girilen bir metni tersten büyüterek yazdıran programı yazınız ?
4-Bilgisayarda bir tahmin oyunu yazılacaktır.Oyun şöyledir bilgisayar rastgele bir sayı üretecek kullanıcı bu üretilen sayıyı bilmeye çalışacak.Kullanıcı kendi tahminlerinin girdikçe bilgisayar kullanıcıyı ‘küçük sayı girdiniz’,’büyük sayı girdiniz’,’Bildiniz’ şeklinde uyaracak.Sonuçta kullanıcı sayıyı kaç tahminde bilmişse ekrana yazılacak.
Arkadaşlar sorular bunlar yardımcı olursanız sevinirim.
Lütfen yardım edin arkadaşlar ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Lütfen yardım edin arkadaşlar ?
while statement StrPos() Copy() AnsiUpperCase() randomize; random() if statement
bu başlıklar altında aradığın soruların hepsine cevap bulabilirsin eğer temel bilgiye sahipsen.
1. soru için söyle bir şey yapabiliriz mesela :
Taa ki " "karakteri olmayana kadar döngüye sokarız. Bu işe en uygun yapı da while yapısı. Boşluk olup olmadığını StrPos ile kontrol edebilirsin. Cümlenin geri kalanını alma işi de tam da Copy fonksiyonun işidir. Kolay gelsin 

bu başlıklar altında aradığın soruların hepsine cevap bulabilirsin eğer temel bilgiye sahipsen.
1. soru için söyle bir şey yapabiliriz mesela :
Kod: Tümünü seç
- Cümlenin içine bak bakalım " " karakteri var mı?
- eğer varsa bosluksay değişkenimizi 1 artırırız.
- sonra cümlenin geri kalanını alırız.
- tekrar bakarız " " karakteri var mı?
- eğer varsa ....
- ..
- ..

En son qamyoncu tarafından 11 Kas 2010 02:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Temel bilgim var ama fazla yoktur okulda gördüklerimiz işte
s.a.
burda balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretiyoruz.
eğer hazır cevap arıyorsanız sorularınızın cevapları nette vardır.
siz yazmaya başlayın takılıdğınız yer olursa sorun elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
kolay gelsin.
burda balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretiyoruz.
eğer hazır cevap arıyorsanız sorularınızın cevapları nette vardır.
siz yazmaya başlayın takılıdğınız yer olursa sorun elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Saolun teşekkürler başlıyorum...